Motorsejler mistede styringen på åbent hav


Billedeserie: Skipperen på en mortorsejler, oplevede tirsdag formiddag noget af det værste der kan ske når man befinder sig på åbent hav i sin båd. Under sejladsen forsvandt styringen pludselig, og båden var derfor ude af stand til at manøvrerer ved egen hjælp, om båden havde tabt roret, eller forbindelsen var gået løs, kunne ikke konstateres på stedet. I sejlerkredse hjælper alle hinanden hvis uheldet er ude, det var også tilfældet her, da skipperen på en motorbåd fra Køge, var i nærheden, tilbød han at slæbe havaristen flere sømil ind til Karrebæksminde. Indsejlingen gennem Græshoppebroen kan til tider være noget af en udfordring i den stærke modstrøm, det kræver nemlig noget ekstra maskinkraft, og et godt træktov, især hvis man har en anden båd på slæb. Maskinkraft var der i dette tilfælde nok for meget af, for træktovet der blev brugt sprængte nemlig flere gange på vej ind gennem indsejlingen, hvor modstrømmen var på ca. 2,5 knob, uheldene sendte derfor begge både tilbage mod havneindløbet, inden man igen blev hægtet sammen, og fik kontrol over situationen. På grund af godt sømandsskab, og en samarbejdsvillig brovagt der åbnede broen uden for åbningstiden, lykkedes det efter flere forsøg, og et par broåbninger, at få den uheldige motorsejler slæbt ind, og lagt til kaj inden for broen, hvor en reparation er nødvendig, inden den igen stikker til søs.

#Havsnød #Karrebæksminde #Enø #GræshoppeBroen

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle