Tre elefanter og 15.000 liter vand i Karrebæksminde.


Film & Billedserie: Der var sol, varme, elefanter og to brandbiler fyldt med dejlig svalende koldt vand, det var lige den cocktail der skulle til, for at lokke flere hundrede børn og voksne til Karrebæksminde, men desværre er det slut.

Det var nemlig sidste gang man havde muligheden for at overvære, at Cirkus Arenas elefanter Lara, Jenny og Djungla blev vasket og spulet af brandfolk fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning i Næstved, der var mødt frem med en autosprøjte og en tankvogn, fyldt med omkring 15.000 liter koldt svalende vand, som elefanterne lystigt boltrede sig med både liggende og stående. Det store fremmøde, der på tidspunkter skabte en del trængsel omkring indhegningen hvor vaskeriet foregik, skyldes måske at det er sidste gang at vaskeriet af elefanter kommer til at foregå i Karrebæksminde, en aftale mellem regiringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, mundede nemlig ud i, at det i Danmark fremover vil være forbudt at optræde med vilde dyr i en cirkusmanege. Godt nok blev de tre elefanter hos Cirkus Arena helt undtagelsesvis fritaget for forbuddet, der blev vedtaget 23. marts 2018, de måtte derfor gerne blive og underholde i Cirkus Arena, indtil de store dyr naturligt skulle på pension, men ifølge turnéchef Klaus Jochumsen er elefanternes pension fremskyndet, så derfor bliver 2018 det sidste år for Cirkus Arena med optrædende elefanter, samtidig er en mangeårig tradition slut med badende elefanter i Karrebæksminde. Allerede i 1962 blev det forbudt at have rovdyr i cirkus, nu er forbuddet som omhandler alle vilde dyr så fulgt efter.

#Elefanter #CirkusArena #Karrebæksminde

0 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com