top of page

Ekstrem lavvande i Karrebæk Fjord fredag aften


Film & Billeder. Fredag aften blev der budt på noget af et særsyn, når man skuede ud over Karrebæk Fjord fra Enø-siden. Store arealer med frisk grøn bevoksning, der kunne gøre selv den bedste golfspiller misundelig, var blevet blotlagt for vand. Flere steder i regionen har der nemlig været ekstrem lavvande. Vagthavende meteorolog ved DMI Hans Warnner oplyser, at vandstanden i den vestlige Østersø i øjeblikket er mellem 30-50 cm under normal vandstand, det skyldes nattens kraftige blæsevejr. Lena Poulsen som har boet på Enø Kystvej, med udsigt over fjorden siden 1948 fortæller, at hun aldrig har oplevet så lav en vandstand før, så også for hende var det noget af et særsyn, at se de store grønne områder blive tørlagt så langt øjet rækker, småbådene der lå ved broerne stod direkte på bunden, svaner og ænder måtte gå et længere stykke, hvis de ville have vand under fødderne. I den lidt dybere rende der var tilbage, hvor den gamle Suså før i tiden snoede sig, og hvor der stadig var vand, var der så lavt, at de eneste fisk der havde en reel mulighed for at overleve, var fladfiskene. Efterhånden som mørket faldt på begyndte vandet igen at stige, i nogle tilfælde kan der efterfølgende være risiko for oversvømmelser, når vandet kommer tilbage, men ifølge DMI var det ikke så kraftigt et blæsevejr, så der var ikke grund til bekymring denne gang, oplyser Hans Warnner fra DMI.

#Enø #Lavvandet #Karrebæk

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page