Flere døde svaner på stranden i Karrebæksminde.


Billedserie: Det er ikke mange dage siden, at der næsten ikke var til at finde en plads i sandet på den populære Lungshave-strand på Enø, sol, varme og en behagelig vandtemperatur, sammen med en ryddet strand for tang, var grundlag for den helt store invasion til området. Vejret har nu ændret sig til det mere almindelige danske sommervejr, stranden på Enø bliver ikke mere ryddet for tang, livredderne bliver snart arbejdsløse. Desværre er der så andre mindre behagelige ting der tager over, for efter at invasionen af solhungrende mennesker er aftaget, så foregår der nu en mindre invasion af døde svaner, som med mellemrum er skyllet op langs stranden, nogle mere eller mindre skjult i tangen. Fødevarestyrelsen er blevet underrettet om fundene, da der i øjeblikket er konstateret højpatogen fugleinfluenza af typen H5N6 i svaner omkring Korsør. Om DTU Veterinærinstituttet vil lade de fundne svaner på Enø indsamle til nærmere undersøgelse, bliver besluttet i løbet af dagen i dag. Indsamlingen foretages normalt af Beredskabsstyrelsen under beskyttende forhold. Sporadiske fund af fugleinfluenza er ikke overraskende, men normalt er det sjældent at finde højpatogen fugleinfluenza midt på sommeren. Der har ikke været rapporteret om smitte af denne type influenza til mennesker. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke rører ved døde fugle man finder, men lader dem ligge, og indberetter fundet til Fødevarestyrelsen som har udgivet en speciel app til indberetning af døde dyr. Samler man mindre fundne fugle op, skal man huske at overholde basale beskyttelsesforanstaltninger, for at forhindre overførsel af smitte til tamfugle og fjerkræ.

#Fugleinfluenza #Svaner #Enø #Karrebæksminde

106 visninger0 kommentarer

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com