Dækker indboforsikringen mobiltelefonen - både ja og nej.


Som udgangspunkt dækker ens indboforsikring hele husstandens mobiler på lige fod med andre ting og sager i hjemmet, så bliver din mobil stjålet ved indbrud i dit hjem, så dækker forsikringen. Men bliver den stjålet uden for hjemmets fire vægge, så er det ikke altid, at indboforsikringen dækker. Går din mobiltelefon i stykker, fordi du taber den på en hård overflade, eller på grund af, at den bliver fyldt med vand, så forventer mange at en standard indboforsikring dækker, men det gør den ikke altid. Den slags skader kræver nemlig en tillægsforsikring i sit eget forsikringsselskab eller i det selskab man har købt telefonen, man kan også vælge at bruge lidt penge på en egentlig elektronikskadeforsikring - det kan nemlig være en stor fordel for hele familier. Da sådan en forsikring dækker alle hjemmets tech-apparater på stort set alle områder. I takt med elektronikkens udvikling gennem årerne, er det med udviklingen af smartphones, blevet langt dyrere at have den sidste nye mobiltelefon. Vælger man at investere i en af de sidste nye smartphones, til flere tusind kroner, er det måske en god ide, også at investere i en forsikring. Dem der har oplevet udviklingen i teknologien, fra den gamle såkaldte "mursten fra 1985" , og videre til den næsten legendariske, dansk-designede mobil Nokia 3310, som blev solgt i et antal på 125 millioner og til i dag, vil vide at udviklingen af holdbarheden er gået støt ned af bakke. Med hensyn til tyveri, så var "murstenen" i hvert fald ikke det der dengang gav lommetyvene kronede dage, det er noget andet i dag, hvor telefonerne er et oplagt emne for tyveriarbejderne at stjæle, og sælge videre. Hvor man før i tiden overlagt kunne kaste med sin telefon et hav af gange, da glassene dengang var lavet af plastik, er det noget andet i dag, da et enkelt fald på gulvet kan være katastrofalt for en iPhone, da de fleste skærme i dag er fremstillet af glas. Er man en af dem der tager på festivaller, og din mobil bliver stjålet fra teltet, så gælder indboforsikringen kun, hvis der var hængelås på teltet. Ser man tyveriet ske, skal man højlydt råbe gerningsmanden an, så andre kan høre det, og senere kan bevidne at man har råbt, ellers dækker forsikringen ikke.

#Mobiltelefon #Indboforsikring #iPhone #Tyveri

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle