P525 ROTA lagde til kaj i Karrebæksminde.


Billedserie: Det regnede til tider i stænger, men det afholdt ikke folk i at besøge Næstveds adoptionsskib Rota, som lage til kaj i Karrebæksminde fredag middag, og senere åbnede skibet for besøgende. Klokken ca. 15,30 gik turen videre ind til Næstved havn, hvor Rota skal ligge ved mellemkajen lørdag og søndag. På grund af det dårlige vejr blev demonstrationen fredag med redningshelikopteren desværre aflyst, men besøget på patruljefartøjet blev alligevel en oplevelse for både store og små. Under besøget kunne dem der ønskede det få lov til at skyde med en maskinpistol og noget af det tungere skyts, som bestod af et 12,7 mm Tungt Maskingevær. Alle blev ved ombordstigning forsynet med et sæt ørepropper, da der under besøget blev afgivet et anseligt antal løse skud. Nogle fik også muligheden for en tur i gummi-redningsbåden, som bliver sendt i vandet fra en rampe i agterenden af skibet Rota er et patruljefartøj, bygget af glasfiber på Faaborg Værft, og taget i brug i 2009, skibet vejer 246 tons er 43 meter langt og 8,20 meter bredt, dybdegangen er 2,7 meter. Skibet er forsynet med to dieselmotorer på 2700 hk. Farten kan komme op på hele 25 knob = 46,3 km/t, besætningen består af 9 - 12 mand. P525 som er skibets nummer, er et miljøskib på flere punkter, skibets udstødning er nemlig forsynet med et SCR-katalysatorsystem der renser udstødningen så markant, at det næsten er ren luft der bliver lukket ud gennem skorstenen. Rota har fem andre søskende i Diana-klassen, og er en del af sø-redningstjenesten og samtidig bruges den af Søværnet til overvågning og regulering af skibstrafikken i danske farvande, den medbringer altid 300 meter flydespærring, så der hurtigt kan sættes ind ved forureninger på vandet. Rota er adopteret af Næstved kommune, men kun på det venskabelige plan, det har intet med økonomi at gøre

#Rota #Adoptionsskib #Karrebæksminde

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle