Tragisk uheld i kanalen i Næstved.


Billedserie: Mandag formiddag skete der en tragisk ulykke i kanalen i Næstved, En person mistede livet, da han kom i klemme da en mobilkran kørte ud over kajkanten og ned i en større sejlbåd hvor der stod en person for at gøre den klar til at blive taget på land. Uheldet skete da kranføreren skulle bakke kranen ned til kajkanten, af en eller anden årsag, fortsatte kranen ud over kanten, og ned i sejlbåden hvor ejeren stod. Da man i første omgang mente at bådejeren var nede i båden, blev der straks iværksat et forsøg på at få skåret hul ned til kahytten. Først da et dykkerhold fra Nykøbing F. tre kvarter senere nåede frem, og kom ind i båden kunne det konstateres at manden ikke var der. Redningsmandskabet mente så, at manden kunne være klemt fast mellem båd og kran, derfor blev der rekvireret en stor BMS mobilkran fra København, som blev sendt til Næstved med politieskorte. Først fire timer efter uheldet blev manden befriet af den 24 tons tunge kran, men desværre stod hans liv ikke til at redde. Arbejdstilsynet skal nu sammen med en bilinspektør undersøge forholdene omkring ulykkesstedet, for at fastslå hvordan ulykken kunne ske. Kranen er nu løftet på land, men båden ligger stadig på bunden af kanalen.