Cirkus Arenas elefanter skal på pension i Knuthenborg Safaripark.


Billedserie: Cirkus Arenas elefanter skal på pension i Knuthenborg Safaripark - Sidste forestilling er mandag d. 24. september. Flere partier vil gøre det forbudt at have elefanter i cirkus, og det tager Arena nu konsekvensen af.

Folketingets partier vil højst sandsynligt gøre det forbudt at have vilde dyr i cirkus, og derfor har Cirkus Arena besluttet, at Lara, Djungla og Jenny, som de tre afrikanske dyr hedder, efter mandagens forestilling skal på pension. I stedet skal Knuthenborg Safaripark med al sandsynlighed overtage dem.

Knuthenborg Safaripark har tilbudt Cirkus Arena, at cirkussets tre elefanter kan flytte til safariparken. Det glæder Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse, som sammen med både Knuthenborg og Cirkus Arena mener, at det er den rigtige løsning.

- Vilde dyr hører ikke hjemme i cirkus. Tiden, hvor man havde vilde dyr i cirkus, er forpasset. Vi er rigtig glade for, at der er et politisk flertal for at lovgive på det her område. Man kan ikke give elefanter gode forhold i cirkus, siger hun.

Ifølge Britta Riis optræder de tre elefanter op mod 180 gange i løbet af et år. Hun betvivler ikke, at dyrepasserne og Cirkus Arena gør alt for at give dem et godt liv, men rammerne for vilde dyr er ikke gode nok i et cirkus, siger hun.

Selvom det endelige forbud ikke er besluttet, så har Cirkus Arena valgt at stoppe forestillinger med de store dyr efter sæsonens sidste optræden mandag aften.

I Danmark har Cirkus Arena tre elefanter. De har været i tjeneste i mere end 10 år og har en anslået værdi på fem millioner kroner. Lara og Djungla er begge 31 år, og Jenny er 29 år, hvilket betyder, at de kan være knap halvvejs i deres liv.

Træder forbuddet i kraft skal Arena også af med 3 søløver og 5 zebraer.

#Elefanter #Knuthenborg #Pension #Safaripark #CirkusArena

24 visninger0 kommentarer

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com