Radiodrama om kvinder


Radioteatret.dk er klar med anden del af deres kvinde-trilogi. Forestillingen hedder ”Det er mig der fodrer katten” og fortæller om stærke og svage kvinder.

Det er Tina Nedergaard, kendt fra Næstved-Revyen, som spiller hovedrollen i de tre forestillinger, som Radioteatret.dk har valgt til deres kvinde-trilogi. Den samme stemme, men tre forskellige liv.

- Vi har ønsket, at arbejde med kvindernes forskellige rolle i de tre historier. Når Tina Nedergaard er stemmen der går igen i alle tre historier, så er det for at skabe en sammenhæng i hele trilogien, men bestemt også for at publikum kan sidde med en fornemmelse af, at det er forskellige vinkler på en kvindes skæbne, siger Kia Lundsgaard Horan, som har stået for optagelserne til forestillingen.

”Det er mig der fodrer katten” er historien om at være låst fast i en rolle og et liv. Den forsigtige og tilbagestående pige Luna bor sammen med sin dominerende mor. Hverdagene ligner hinanden, og moderen gør alt, hvad hun kan for at passe på Luna. En dag kommer en ung mand forbi for at møde Luna, og selvom moderen har sat det hele i scene, så går ingenting som planlagt.

- Vi kender alle sammen det med at være låst fast i en rolle, enten på arbejdspladsen, i familien eller blandt vennerne. Det kan være svært, at komme ud at den rolle man en gang har fået, og hele ens liv kan lægge sig fast, hvis man ikke gør noget ved det, siger Kia Lundsgaard Horan, der er en af medstifterne til Radioteatret.dk.

Når man arbejder med den samme skuespiller til forskellige roller i et radiodrama, har man ikke mulighed for at bruge kostumer og parykker til at skabe en rolle. Publikum forestiller sig, hvordan personen ser ud. Det er netop en af de ting, som der er arbejdet med i kvinde-trilogien.

- Tinas stemme forandrer sig ikke, men hvis man hører de to forestillinger efter hinanden, så er man ikke i tvivl om, at det er kvinder som er vidt forskellige steder i deres liv. Det, som kæder kvinderne i trilogien sammen, er, at de har svært ved at handle på deres følelser, og derfor er det omverdenen der sætter dagsordenen, siger Kia Lundsgaard Horan.

”Det er mig der fodrer katten” har premiere 19. oktober og kan høres gratis på Radioteatret.dk – via iTunes og andre podcast-apps. I forbindelse med premieren vil der blive udgivet undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser. Sidste del af kvinde-trilogien udkommer i foråret 2019.

Medvirkende: Tina Nedergaard, Julie Anne Hedegaard og Frank Kruse. Optagelse: Kia Lundsgaard. Manuskript og redigering: Morten Aagaard.

#Radioteatretdk #Radiodramadk

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle