Dykkerundersøgelse af græshoppebroen i Karrebæksminde.


Billedserie: Et super godt vejr, var lige noget der passede et dykkerfirma fra Svendborg, som havde fået til opgave, under vandet at rense og undersøge soklerne til Græshoppebroen der forbinder Lungshave/Enø med fastlandet i Karrebæksminde. Onsdag formiddag blev en dykker sendt ned på bunden af kanalen, for at rense betonsoklerne der bærer broen for muslinger og andet begroning. Når afrensningen er færdig, vil der blive optaget en video, som så skal bruges som grundlag for en vurdering af soklernes sundhedstilstand, og om der eventuelt er behov for reparationer. Arbejdet bliver foretaget af to dykkere på skift, da arbejdet kan være noget udfordrende, strømmen i kanalen kan nemlig nå helt op på fire knob. Samtidig med at det kan være svært at stå fast, skal dykkeren også betjene en højtryksrenser med et tryk på hele 230 bar. Men strømmen kan også være en hjælp til dykkeren, da alt den begroning der bliver spulet af, hurtigt forsvinder med strømmen, derfor vil sigtbarheden hele tiden være god.