Stærkere og mere lokalpoliti i landdistrikterne.


Billedserie: Myndighederne er kommet langt væk fra borgerne de seneste år. Det gælder også vores politi. Den udvikling skal vi have vendt, for vores politi skal være til stede i hele landet, siger justitsminister Søren Pape Poulsen. Vi styrker det lokale politi markant med 150 betjente, så vi nu runder 400 betjente der arbejder med det lokale politiarbejde, samtidig sikrer vi at alle politikredse får en mobil politistation så politiet kan skabe tryghed og synlighed i alle egne af landet, hvor der er langt mellem husene - politiet skal komme til borgerne - ikke omvendt.

Ministerens udspil sikrer desuden, at der kommer bedre service på 112 og 114. Politiet får professionelle samtaleinstruktører, så medarbejderne frem over får bedre mulighed for at hjælpe borgerne. Det gælder ikke mindst i forhold til ofre for forbrydelser, der skal have en bedre hjælp fra politiet.

Den teknologiske understøttelse af politiets arbejde får også et markant løft. Mobilopkald til alarmcentralen bliver i nærmeste fremtid automatisk lokaliseret, så man ikke længere behøver at oplyse den eksakte adresse, når man har behov for hjælp. Nogle af initiativerne er allerede sat i gang i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, og flere vil følge.

Særligt den mobile politistation er en direkte udløber af det nye initiativ, men ikke alle de rullende politistationer er blevet leveret, derfor må Slagelse og Næstved i øjeblikket deles om et køretøj, så kontakten med borgerne i landdistrikterne foregår i nogle tilfælde i almindelige politibiler, det var også tilfældet onsdag eftermiddag da en politibil rullede ind på parkeringspladsen ved Spar-købmanden i Karrebæksminde, det eneste ærende for de to politibetjente var, at få en sludder med lokalbefolkningen om det fremtidige udspil, på den måde bliver politiet mere synlige i de lokale samfund.

I hele to kolde timer holdt Politiassistent Mette Buck og SSP-Koordinator Thomas Haugaard ud, varmen fik de ved at besvare en masse spørgsmål, vise politibilen frem til dem der ønskede det. Alt sammen som et led i det nære politiarbejde som skal sikre, at politiet er synligt og tilgængeligt i hele Danmark, næste gang de møder frem i et lokalområde håber de på, at det bliver i et køretøj hvor de kan invitere borgerne ind til en snak i varmen.

#Politi #Karrebæksminde #Lokalpoliti #MobilPolitistation

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle