Den nye affaldssortering giver rotterne mad på bordet.


Billedserie: Den nye affaldssortering i sommerlandet har givet rotterne bedre livsbetingelser, de har nemlig fået nyt luksus spisekammer. Problemerne med rotter i sommerhusområderne tager åbenbart til, efter at den nye affaldssortering er trådt i kraft. Det nye affaldsstativ med papirsække er lige noget rotterne kan bruge, for nu skal de ikke først have besvær med at lede efter maden i mellem alt andet skrald, nu er det fint sorteret og leveret i en bestemt skraldesæk, og det har rotterne i sommerhusområderne åbenbart hurtigt fundet ud af.

På Enø sidder rotterne efterhånden i kø med kniv, gaffel og hagesmæk og venter på, at der skal blive smidt bio-guf i sækkene med madaffald, så de kan smæske sig i det gode sorterede affald fra de riges bord. Det er nemt for rotterne at gnave sig vej gennem papirsækken og lidt tynd plastik. I den senere tid har rottemanden via kommunen, været på besøg ved flere ejendomme på Enø og sat giftkasser op, men de er efter et stykke tid blevet fjernet igen, da giften i kasserne ikke har bevist at der er rotter på stedet, alligevel er rotteplagen tiltagende, de går nemlig lige forbi giftkassen, hvis indhold åbenbart ingen effekt har, og hen til sækken med madrester, og så er det bare at tage for sig af retterne.

Da rottemanden ikke mener at han kan se at der er rotter, så har beboerne selv startet en jagt for at bevise at rotterne er der, derfor blev der stillet 5 mekaniske rottefælder op omkring en af stativerne med madaffald, de 5 fælder gav på 3 dage 2 fangede rotter, men der er helt sikkert mange flere, for der er efterfølgende stadig gnavet huller i papirsækkene. Det er først efter at den nye affaldsordning er blevet indført, at rotterne er så synlige og optræder i så stort antal, og det stopper nok ikke før, at der også i sommerlandet bliver indført plast-containere. Madaffald bliver fra 1. oktober og til 1. marts for sommerhuse kun tømt en gang hver måned, så det lever rotterne godt af.

#Rotter #Affaldsordning #Skrald #Gift #Karrebæksminde

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle