Næstved blev søndag invaderet af store og små julenisser.


Billedserie: Carsten Rasmussen som er borgmester i Næstved, er altid klar når der skal klippes røde snore over, men søndag var han mødt op på torvet i Næstved, i en helt anden anledning, i stedet for saks var borgmesteren iført rødt nissetøj med hue og tilhørende skæg. Med startnummer 001 havde borgmesteren stillet sig i spidsen sammen med omkring 20 andre byrådsmedlemmer, for at støtte den gode sag, hvor det drejer sig om at samle så mange penge ind som muligt til den frivillige hjælpeorganisation Svovlstikkerne, som har det overordnede formål at hjælpe dårligt stillede familier med at få en bedre jul.

Om borgmesteren har i sinde at beholde nissedragten på, og agere julemand for alle byens borgere, og hvor vidt der vil blive delt kommunale gaver ud det kommende år, foreligger der ingen oplysninger om fra Næstved kommunes udsendte nissemand, men Carsten Rasmussen gik i hvert fald helhjertet ind for at støtte den aktuelle sag, og som belønning fik han, og alle andre fremmødte nisser, en portion god risengrød med smør og kanelsukker, lavet og serveret af frivillige fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Men selv en borgmester må erkende at det ikke er lige til at spise risengrød iført kunstigt skæg, så for at få spist op, og derved undgå madspild, måtte Næstveds 1. mand, efter at have tygget lidt på overskægget, ændre skægtypen fra fuldskæg til hageskæg.

Svovlstikkerne har det mål at samle mindst 250.000 kr. ind årligt, til glæde for de mest trængte i samfundet, og for at nå målet er det nødvendigt at afholde forskellige arrangementer, her i indgår også det årlige Julemandsløb som søndag blev afholdt med deltagelse af op til et par hundrede, alle iført nissekostume, de skulle så gennemløbe en rundstrækning i byen en eller flere gange, men helst så mange gange som muligt inden for en time, nogle var gående, en måtte have turen i trækvogn, nogle var så heldige at have et løbehjul, andre blev trukket rundt af hunden, og så var der de mere garvede nisser der tog runden i løb adskillige gange. Nissefar havde efter turen indtaget sin faste plads i en bod på torvet, hvor han modtog gaveønsker og til tider havde travlt med at servicere de mindre børn med en lille guf-pose, de voksne havde så mulighed for at købe et glas gløgg, eller en varm pandekage med syltetøj.

TrygFonden havde på grund af det gode formål haft den store pengepung fremme inden løbet blev sat i gang, Svovlstikkerne fik nemlig overrakt et velkomment tilskud til deres arbejde, en check på ikke mindre end 50.000 kr. Efter en god time med løb, julemusik og risengrød forsvandt nisserne for alle vinde og SlattenPatten stod igen alene tilbage på torvet, men kunne til gengæld glæde sig over at solen tittede frem, regnen udeblev og at Svovlstikkernes Julemandsløb igen i år sluttede med succes.

#Julemandsløb #Nisser #Næstved #Svovlstikkerne #Indsamling

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle