top of page

Hjerterytterne har plads til endnu flere på cykelholdet Hjerterum i Næstved.


Hjerteforeningens nye cykelhold, der er startet som et tilbud til alle der på den ene eller anden måde, af nød eller lyst, ønsker at dyrke lidt motion kører der ud af, men flytter sig på trods af det er et cykelhold ikke en millimeter i vintermånederne, for alt træning foregår på fast stående spinnings-cykler i Happy2Fitness på Marskvej 17 i Næstved. Er man hjertepatient, eller måske hænger der et par uønskede frikadeller på sidebenene, måske bruger man briller med en styrke lige før førerhunden, men uanset så er vi alle ens og derfor behøver livet ikke at stå stille, det er bare med at komme i gang, for har man viljen og vil sig selv det bedste, så vil dagen i dag altid være den første dag i resten af livet.

Hjerterum er navnet på det nye cykelhold som nu har været i gang med vintertræningen et par måneder, og inden man ser sig om er det blevet marts, og så er det tid til at komme ud og nyde naturen på sin almindelige cykel, og forhåbentlig få glæde af det man har trænet sig op til på en spinningscykel inde mellem de 4 vægge. Træningen startede i oktober med en dag om ugen, men er nu udvidet til både mandag og torsdag fra klokken 10 -11, så det er blevet dobbelt op i træningstid.

Hjerteforeningen i Næstved har to cykelhold, Hjerterytterne som er for de mere garvede cykelmotionister, her er man på et stadie hvor der bliver trænet med ture på 40 - 150 kilometer, derfor går man også lidt mere op i materiellet man køre på, det er som regel seriøse racercykler i den lidt dyre ende. Hjerterum-holdet er for alle andre, i den mere skrøbelige og måske lidt tungere ende, men stadig med det fælles formål at støtte Hjerteforeningens arbejde. Materiellet hos Hjerterum kan være alt lige fra rolatorcyklen til den fine dyre el-cykel, det alt afgørende er at cyklen er sikker at køre på, og at den egner sig til ture på 10 - 40 kilometer, men der bliver ikke skelet til hvem der kører på hvad, og skulle man få en defekt på turen, så er man ikke kun sig selv nærmest, men alle hjælper hinanden, fælles for begge hold er, at der bliver lagt stor vægt på det sociale og venskabelige, og altid med sikkerheden som topprioritet når man færdes i trafikken. Ingen træning eller ture på cykel udendørs uden cykelhjelm, er det mørkt kører ingen uden lys, og færdselsregler skal altid overholdes.

Vil man være med på holdet til foråret er det ikke spor for tidligt at få gang i benene, og er man ikke vant til at cykle så er det alt afgørende at man allerede nu får trænet sig til en siddefast bagdel, det får man nemlig ikke ved at sidde i en lænestol foran fjernsynet. Nytårsfortsæt kan de fleste ikke bruge til noget, for de holder som regel ikke, så står man lige på vippen til at sige skal skal ikke, så har Hjerteforeningen det råd, selvfølgelig skal du, for er du hjertepatient så er motion altid godt for kredsløbet og hjertet, og selv om det er kiloene der får dæktrykket i hjulene til at stige, så er cyklen stadig en god motivation, sammen med en kostomlægning til at tabe sig. Har man ømme knæ eller hofter, så er en cykeltur et af de bedre midler til at komme skavankerne til livs, da cykling er noget af det mest skånsomme for leddene man kan fortage sig, når der skal motioneres.

Ingen skal betale for noget de ikke bryder sig om eller har prøvet, derfor anbefaler Hjerterytterne at man møder op i Hjerterum mandag kl. 10,00 eller torsdag kl. 10,00 i Happy2Fitness på Marskvej 17 i Næstved, og medtager det tøj man vil bruge til at træne i og evt. et håndklæde hvis man ønsker at tage et bad efter træningen. Man kan også på forhånd melde sin ankomst, eller ønsker man først at få lidt råd og vejledning, kan man ringe til Preben Larsen som er instruktør i Hjerterum, på tlf. 51 38 60 22 han vil så tage imod og fortælle om hvad det vil sige at være cykelmotionist på et stadie hvor alle både kvinder og mænd - på tværs af cykelkvalitet, niveau, alder, køn, uddannelse og titel kan være med, den første time eller to koster selvfølgelig gratis, også kaffen og småkagerne efter træningen.

Den første tur ud af døren er som regel altid den sværeste, og undskyldninger for ikke at tage af sted kan man jo altid finde, men en af dem kan ikke være prisen, for med den lave omkostning kan det ikke være en hindring til at få rettet op på samvittigheden og samtidig måske erhverve sig retten til en glad smiley, for et medlemskab i Hjerteforeningen/Hjerterum er kun på 100 kr. for et helt år, udgiften til Happy2Fitness er kun 200 kr. pr måned, og kun for de måneder der trænes inden døre, man kan selvfølgelig godt være medlem af Habby2Fitness hele året, selv om prisen er lav, giver det alligevel ret til at bruge og deltage i alle centrets faciliteter alle ugens dage i medlemsperioden.

#Motion #Hjerterum #Hjerteforeningen #Næstved #Slankekur

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page