top of page

Cykling har ingen alder: Hjerte Rytterne i Næstved afholder Bike Event.

Opdateret: 9. sep. 2021


Billedserie: Lørdag d. 12. januar 2019 afholder Hjerte Rytterne i Næstved sammen med Happy2Fitness på Marskvej 17 i Næstved Bike Event til fordel for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Der bliver kørt spinning i 2 x 3 timer med en times pause, hvor der vil være mulighed for at overvære et foredrag (ca. kl. 12,00) af bikeinstruktør Anders Djuurhus Hansen, som selv er hjertepatient, men alligevel lever et aktivt liv med cykling trods hjerteproblemer. Anders har flere gange været døden nær på grund af hjertestop, men er i dag velbehandlet og lever et helt normalt liv. Anders har lovet at tage sin hustru med, som vil fortælle lidt om det at være pårørende til en hjertepatient.

Eventet har fået tilsagn fra flere af de bedste bikeinstruktører som fra dirigentcyklen vil guide rytterne gennem de 6 svedige timer på cyklerne, alt sammen i en god sags tjeneste. Instruktørerne er, Katja Petra Bramsted fra Søborg, Lene Johansen fra Kalundborg, Mette Andersen fra Vordingborg, Jan Flemming fra Næstved og så foredragsholderen Anders Djuurhus Hansen fra Roskilde. Næstveds borgmester Carsten Rasmussen der altid er klar når det gælder støtten til et godt formål, Carsten vil man kunne opleve som rytter allerede fra klokken 09,00, borgmesteren vil få følgeskab af filialdirektør Lars Jørgensen fra Møns Bank i Næstved, de to herrer skulle sammen være god for den første times biking. Men skulle en af dem mod forventning gå kold inden tiden er gået, så er der indlagt en plan B, hvor både borgmesteren og direktøren kan vælge at blive fritstillet, så andre kan overtage deres pladser, en udskiftning hvor det kun koster en 50'er pr. mand i aftrædelsesgodtgørelse til Hjerte Rytternes indsamling.

Der er 40 bikingcykler til rådighed, men i skrivende stund skulle alle cykler være optaget af sponsorer med en eller flere ryttere. En cykel koster som grundbeløb 500 kr. for en rytter i 6 timer, men der er hele tiden mulighed for at skifte rytter under vejs, det koster så en ekstra 50'er. pr skift. Alle er velkommen, også dem der ikke skal cykle eller på forhånd er tilknyttet Hjerteforeningen eller Happy2Fitness. Vil man gerne støtte Hjerteforeningens arbejde, og samtidig overvære foredraget med Anders og hans hustru så er prisen kun 50 kr, man har også mulighed for at være med i et indslag hvor man "Danser For Livet", instruktør her er Tina Oline fra Happy2Fitness i Næstved.

Hele eventet tager omkring 7 timer med start klokken 09,00 og slutter omkring klokken 16,00, Der vil hele dagen være repræsentanter fra Hjerteforeningen, Hjerte Rytterne og Happy2Fitness som kan svare på spørgsmål vedrørende det at dyrke motion, ikke kun for hjertet, men også for konditionen og hele kroppens velbefindende. Cykling har ingen alder, cykling anses for at være den mest skånsomme måde at motionere på, da den ikke belaster muskler og led, på samme måde som f.eks. løb.

Skulle man være så uheldig at være havnet som hjertepatient, og måske har fået en advarsel om hvor skrøbeligt livet kan være, så var det måske en ide at aflægge Hjerte Rytternes Bike Event et besøg i Happy2Fitness og høre foredraget om, hvad man selv kan gøre for at få et normalt liv, en historie fortalt af en, hvor hjerteproblemer har været tæt på at koste ham livet, En flad 50'er kan måske have dobbelt effekt, for det første støtter man Hjerteforeningens gode arbejde, for det andet kan en andens oplevelser måske føre til, at man kan få et bedre liv, blot ved at dyrke lidt motion.

Hjerterum kunne måske være begyndelsen til et liv med mere motion. Hjerterum er en del af Hjerterytterne i Næstved, en cykelklub der tager udgangspunkt i den lidt ældre generation hvor flere er, eller har været hjertepatienter, nogle er så blevet opfordret af lægen, eller også har de selv indset hvor vigtig motion er i det daglige, men Hjerterum er også for personer uden hjerteproblemer, det er et motionshold der går meget op i det sociale med fælles oplevelser uanset alder. Mangler man lige et skub for at komme i gang, så vil der på dagen være mulighed for at høre mere om Hjerterum og måske tilmelde sig en prøvetime. Cykling har nemlig ingen alder.

#HjerteRytterne #Hjerteforeningen #Happy2Fitness #Hjerterum #Cykling #Spinning

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page