Næstved: Kranfører sigtes for uagtsomt manddrab.


Billedserie: Da den 74- årige lystsejler Hans Peter Christensen i september mistede livet ved en ulykke i kanalen i Næstved, har undersøgelser nu vist, at hovedårsagen var defekte bremser på den kran som ejeren af AB marine var fører af under optagningen af en stor sejlbåd. Under arbejdet kørte mobilkranen ud over kajkanten og klemte bådejeren fast mellem kran og båd. selv om der hurtigt blev iværksat en redningsaktion, lykkedes det ikke at redde lystsejlerens liv, han blev først befriet af dykkere fra Falck- stationen i Lellinge et par timer efter ulykken var sket.

Ejeren af AB Marine Arild Bornakke. Hansen som var fører af kranen, burde have vidst eller følt at bremserne var defekte, derfor sigter Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi ham nu for uagtsomt manddrab. Det oplyser politikommissær Mads Justesen, efter at politi og bilinspektør har afsluttet deres undersøgelser af kranen, og hele hændelsesforløbet.

Politiet vil nu afslutte sagsbehandlingen inden for et par uger, og så overlade den videre behandling til Anklagemyndigheden. Vi har nogle ting i den udfærdigede rapport som er med til at bestyrke vores grund til sigtelsen, men de konkrete detaljer vil Mads Justesen fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi ikke ud med, det må vente til retsmødet, han understreger dog, at der ikke er tale om den måde kranen blev betjent på, men alene om rent mekaniske fejl. Arbejdstilsynets rapport er ikke færdig endnu, men Mads Justesen mener ikke at den vil gøre en forskel med hensyn til sigtelsen for uagtsomt manddrab.

Sjællandske har forsøgt at få en udtalelse fra ejeren af AB Marine Arild Bornakke Hansen men han ønsker ikke på nuværende at udtale sig om udviklingen i sagen. Siden ulykken har AB Marine været udelukket fra at bruge kraner på områder der tilhører Næstved Havn.

#Næstved #Kanalen #Ulykke #Kran #112

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va