Stor bødestraf til lastbilchauffør og vognmand for manglende kørselsdokumentation


En rumænsk lastbilchauffør står til en bøde på 120.000 kr. for manglende dokumentation af kørslen i en rumænsk lastbil, medens vognmanden på objektivt ansvar bliver præsenteret for en bøde på 240.000 kr. i samme sag.

En politipatrulje fra Tungvognscenter Øst i Greve kontrollerede i dag fredag den 15. marts 2019 på Køge Bugt Motorvejen ved rastepladsen i Karlslunde en rumænsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn.

Vogntoget blev ført af en 46-årig rumænsk lastbilchauffør, som kun kunne dokumentere de sidste to dages kørsel i lastbilen og ikke kunne fremvise diagramark for mindst 20 dages kørsel inden for de seneste 28 dage i en lastbil med en analog takograf.

Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af takografforordningen, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 6.000 kr. pr. dag, hvor en kørsel ikke kan dokumenteres ved fremvisning af et diagramark fra takografen.

Lastbilchaufførens vognmand er også blevet sigtet som ansvarlig i denne sag, og det rumænske vognmandsfirma er blevet præsenteret for et bødekrav på 240.000 kr. i anledning af chaufførens overtrædelser af takografforordningen i EU.

Vognmandens danske speditørfirma har valgt at stille garanti for bødepåstanden til både lastbilchaufføren og vognmanden.

Sagen mod lastbilchaufføren er allerede berammet i Retten i Roskilde til den 6. maj 2019, hvor anklagemyndigheden tillige vil nedlægge påstand om, at lastbilchaufføren skal ubetinget frakendes sit kørekort til lastbil i Danmark i et tidsrum, der fastsættes af retten.

#TungvognscenterØst #overtrædelseaftakografforordningen #KøgeBugtMotorvejen

126 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com