top of page

Hornfiskeri ved Enø-lejren i Karrebæksminde.


Video: Omkring 50 personer havde lørdag fundet vej til Enø-lejren som ligger helt ude for enden af øen, her hvor der normalt ikke må køres i bil. Det var Fisching Zealand der havde inviteret til et flot arrangement hvor alle var velkommen til at få instruktioner og undervisning i hvad det vil sige at være lystfisker.

Første prioritet havde børnene, som på kyndig og professionel vis fik lært om udstyr og kasteteknik når det drejede sig om fiskeri fra stranden, i dag var det efter de grønbenede hornfisk som i øjeblikket, og i et par måneder frem færdes i store stimer langs de danske kyster, her kommer de ind på lavt vand for at gyde. Overtallet af de besøgende var nok de voksne, som benyttede det gode vejr i forsøget på at fange hvad der skal på bordet på en af ugens to anbefalede fiskedage.

Fishing Zealand havde stillet fiskegrej og waders til rådighed for dem der ønskede det, men ikke alle waders passede lige godt, men børnene syntes at det var sjovt at kunne gå et stykke ud i vandet og bade, uden at blive våd. De mindste børns interesse for hvad der bed på pirke silkesnor eller sildestykker forsvandt hurtigt, men det havde arrangørerne taget højde for ved at opstille et klappebassien hvor krabber, ålekvabber, kutlinger og en enkelt aborre, måtte finde sig i gang på gang at blive fanget med hænderne og blive studeret.

Det var ikke alle der fik fisk med hjem, men flere af de fremmødte havde fået samlet sig nogle flotte hornfisk, hvis liv nu slutter i rugmel og en tur på en varm stegepande. Hornfisken overvintre på dybt vand i Atlanterhavet og vil omkring maj i store stimer invadere de fleste Danske kyster for at gyde, derfor er de i perioder nemme at fange på lavt vand fra moler og kyster.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page