Bredt samarbejde skal bekæmpe brug af narko


Samtalesalon for unge, forældremøder og infokampagner. Et væld af nye aktiviteter skal dæmme op for de unges salg og brug af narko i Næstveds natteliv.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er gået sammen med en bred vifte af stærke kræfter, for i fællesskab at sætte en række aktiviteter i gang, der skal være med til at forebygge unges salg og brug af euforiserende stoffer.

Jens Bruus, der er politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, uddyber:

- Vi har i forvejen et trygt natteliv, hvor meget fungerer, som det skal, men der er altid plads til nye ideer. Et af de nye initiativer går f.eks. ud på at klæde restauratører, frivillige og personalet på områdets ungdomsuddannelser bedre på til at håndtere de unges narkoforbrug. Hvordan spotter man f.eks. en ung, der er påvirket af narko, og hvad kan vi hver især gøre for at skabe nogle trygge rammer om de unges natteliv?

Et andet initiativ er en ny form for samtalesalon for de unge. Christoffer Tauber, der er ansat som projektmedarbejder i ungdomsprojekthuset JB10, fortæller:

- I en samtalesalon kan de unge få en fri og afslappet snak om narko. Det kan f.eks. handle om, hvordan man bedst kan håndtere, at vennerne er begyndt at tage stoffer og gerne vil have, at man hopper med på ideen. Det kan også handle om at få ny viden fra fagpersoner eller lære af erfaringer fra andre, der måske selv har haft et regelmæssigt forbrug.

Han understreger, at det er helt afgørende, at alle står sammen og løfter i flok. Fra politi og kommune til uddannelsestilbud og restaurationer:

- Vi har fået en fælles fane at samles under. Med det nye samarbejde får vi nogle stærke ambassadører i Næstveds natteliv, der kan støtte hinanden og sikre, at vi får sat ind på flere fronter på samme tid. Det er en stor styrke. Når man gør noget alene, kan man gå et vist stykke. Men når vi gør noget sammen, kan vi nå meget længere. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at det er i fællesskab, at vi bedst kan udvikle netop de tilbud og løsninger, der kan gøre en forskel”.

På listen over kommende aktiviteter står desuden et forældremøde for forældre til unge i det lokale natteliv, en temaaften for restauratører og en informationskampagne til unge, der skal vise de globale, lokale og individuelle konsekvenser ved at fremstille og sælge stoffer.

Store pupiller?

Første samtalesalon finder sted den 3. juni kl. 17 til19 i Ungdomsprojekthuset JB10, Jernbanegade 10, 4700 Næstved.

Her kan unge møde andre unge og få en snak om, hvem der tager stoffer, hvem der sælger dem, hvorfor man måske har prøvet det eller hvad man bør børe, hvis ens bedste ven bliver afhængig. Det handler om at dele sine oplevelser, lytte og måske få et indblik i, hvordan og hvorfor andre tænker og lever, som de gør.

Salonen er henvendt til unge, men alle er velkomne. Det er gratis.

Hvem er med i samarbejdet?

• Næstved Taxa

• Bevillingsnævnet i Næstved

• Horesta

• Natteravnene i Næstved

• Sepps

• The Beach

• Crazy Daisy

• Cheers

• Step Inn

• Smil Lounge bar

• Næstved Gymnasium og HF

• Elevråd og Festudvalg, Næstved Gymnasium

• EUC Sjælland

• HHX

• Herlufsholm Skole og Kostskole

• Ungdomsprojekthuset JB10

• SSP Næstved Kommune

• Næstved Kommune

• Politiet (Hundesektionen, Beredskabet, OC Operativ, Forebyggelsen)

For mere information kontakt:

- Jens Bruus, leder af Forebyggelsen i Næstved, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, telefon: 41 32 81 74

- Christoffer Tauber, Projektmedarbejder i JB10: 23 84 67 47

#Narkobekæmpelse #SydsjællandsogLollandFalstersPoliti #DiabetesforeningenNæstvedLokalforening #Natteliv

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle