Næstved Sportsdykkerklub havde igen i år bid i Næstved Havn.


Billedserie: Dykkere fra Næstved Sportsdykkerklub afholdt lørdag den årlige "Ren Natur" dag, som denne gang gik til Susåens udløb i Næstved Havn. Dykkerne havde efter aftale med Næstved kommune afsat dagen til at undersøge, om der var noget at finde på bunden af havnen, en strækning på omkring 200 meter langs med boldværket fra Susåens udløb og til "Frihedens" fortøjningsplads skulle gennemsøges, oprydningen skete både til lands og til vands.

Først gik et par af klubbens medlemmer langs kaj og sti, for at samle alt det henkastede affald op, alt fra papir dåser cigaretskodder og så lige 4 døde rotter blev det til, næsten en hel fyldt skraldesæk blev fjernet fra strækningen. Tre dykkere havde herefter påtaget sig opgaven, at undersøge hvad der var at finde under vandoverfladen langs med boldværket. Havnen er åbenbart et yndet sted, at efterlade ting man her og nu lige skal af med af den ene eller anden grund, eller også er der nogle der mener, at en festlig tur i byen bliver sjovere, hvis lige noget afspærringsmateriel, en efterladt indkøbsvogn eller måske en cykel lige bliver ekspederet ud over boldværket og ned på bunden af havnen.

Omkring fire timer var de tre friske gutter om at gennemsøge strækningen, nogle steder filtret ind i en grød af tang, og fangsten var alt andet en overraskende, 4 indkøbsvogne, 13 cykler, 1 scooter, 2 kontorstole, låget til en påhængsmotor samt et større antal mindre dele, her i bland flasker og dåser med og uden pant, fliser, fiskenet, træstykker, tøj, en kedel et løbehjul o.m.a. Det hele blev samlet i en stor bunke som folk fra kommunen så hurtigt som muligt vil tage sig af. For det store arbejde vil Næstved Sportsdykkerklub modtage nogle sponsormidler som en velfortjent tak for at være med til at holde naturen ren.

Næste år vil medlemmer af sportsdykkerklubben som et led i "Ren Natur" igen foretage en oprensning, det vil ske et nyt sted, valgt i samarbejde med Næstved kommune.

#NæstvedDykker #Havn #Dykker #Sportsdykker

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle