Varmt vejr giver trafikkaos i Karrebæksminde.


Billedserie: Når lufttemperaturen siger badevejr, opstår der hurtigt et større trafikkaos i sommerlandet, især Karrebæksminde bliver hurtigt et knudepunkt på grund af de dårlige vejforhold ved til- og frakørsel til Lungshave og Enø. Busserne har svært ved at overholde deres køreplaner, og en køretur i sneglefart på et par hundrede meter kan nemt tage 3 kvarter.

Især i weekenderne kniber det gevaldigt med at få afviklet trafikken, ikke kun når broen har timeåbning for lystsejlere hvor en åbning nemt kan blokere trafikken over broen i helt op til 20 minutter. Brovagten har til tider haft store problemer med at få åbnet broen for erhvervstrafikken, da begge vejbaner over broen er blokeret med stillestående køretøjer, som ikke har mulighed for at komme væk.

Et udrykningskøretøj vil ikke have særlig store chancer for at komme over broen på grund af bilkøerne, en akuthelikopter ville måske være en mulighed ved evt. sygdom, men man er jo ikke så langt fremskreden at man har opfundet en helikopter indrettet som brandsprøjte, så en brand på øen kan hurtigt få katastrofale følger, hvis ikke der hurtigt findes en holdbar løsning så brandvæsnet hurtigt kan komme frem.

Desværre viser Næstved kommune ikke den store interesse i at være med til at finde løsninger, for den hindring der til daglig opstår på Enø Kystvej ved campingpladsen, hvor der er venstresving forbudt indtil P-pladsen, og hvor kun 1 ud af 10 overholder skiltningen, er endnu ikke løst. Vej & Park er ellers flere gange blevet opfordret til at ændre skiltningen, men de er umulige at få i tale. I 2018 blev Vej & Park i 3 mails anmodet om at se på skiltningen som står lige over for udkørslen hvor skiltet sidder alt for højt, forvaltningens formand Helle Jessen er også blevet anmodet om at se på sagen et par gange, men intet sker for skiltet der kun er sat op om sommeren sidder stadig ikke så det har en gavnlig effekt.

Den nemme løsning ville være at flytte skiltet ned i bilisternes synshøjde ca. en meter over jorden, men den optimale løsning er nok, samtidig at få sat et skilt op med indkørsel forbudt, så det kun kan ses af dem der vil dreje til venstre, højresvingende må nemlig stadig køre ind, når de kommer fra den anden side. Desværre har løsningen ingen tidshorisont.

#Kø #Karrebæksminde #Enø #Trafikproblemer

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle