Tysk sejlbåd fik motorproblemer nord for Kirkegrunden.


Billedserie: En tysk sejlbåd måtte onsdag formiddag anmode JRCC (Joint Rescue Coordination Centre) om at rekvirere noget hjælp, da de lå på en position 55 07.716 nord og 011 22.008 øst i Karrebæksminde Bugt, deres sejlbåd havde fået motorproblemer.

Ingen skibe i nærheden kunne hjælpe den tyske besætning med at komme i havn, derfor blev det en opgave for Bådfører Jørn Klemmensen og Redder Kim Steffensen fra Dansk Søredningsselskab Vordingborg koordineret på land af Jan Jensen, DSRS-båden blev kl. 11,47 sendt til positionen for at hente de uheldige sejlere og deres båd.

Den tyske besætning ønskede at få bugseret sejlbåden til Karrebæksminde, hvor der var størst mulighed for at få repareret en ødelagt gearkasse. Efter nogle timers stille og rolig sejllads, lykkedes det omkring kl. 16,00 for redningsfolkene fra DSRS at få lagt båden til kaj i den private havn Søfronten i Karrebæksminde.

Dansk Søredningsselskab, er et selskab der er baseret på frivillig og ulønnet arbejde, og som har en meget lille administration, hvor de fleste af pengene fra medlemskontingenter, sponsorater og støtte fra fonde og firmaer går til at assistere bådejere der har fået et akut behov for hjælp. Behovet for hjælp kan måles med, at allerede I år har Dansk Sørednings 11 stationer samlet været i aktion 331 gange.

#Karrebæksminde #Søredning #DanskSøredning #Smålandshavet

77 visninger0 kommentarer

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com