top of page

Ungdom i voksen stærkmands sport

Opdateret: 9. sep. 2021


Billedserie: Næstved Vikings Junior M/K hører under kategorien: Seje bøffer og hårde bananer, og der blev i den grad gået til stålet da de søndag spillede sæsonens sidste American Football match mod svenske Ytown Rockets på Idasletten bag Maglemølle Storhal på Nygårdsvej.

Med overlegen attitude kalder Næstved Vikings deres hjemmebane for Idasletten, som i nordisk mytologi findes lige uden for Valhallas porte. Det er her einherjerne udkæmper deres drabelige slag hver dag, som øvelse til Ragnarok. Hver aften er Idasletten rød af blod. Men når valkyrierne har lappet einherjerne sammen igen inden aftensmaden, er blodet forsvundet og hele scenariet er klar til næste dag.

Når ungdommen i Næstved Vikings - og for den sags skyld også seniorene - er i kamp, er der ingen jammer og tudefjæs. Fra sidelinjen kan det til tider se rigtigt grumt og hårdt ud! Heldigvis er spillerne godt beskyttet i deres udstyr, og der for er der faktisk ikke flere skader i denne sportsgren end i andre. Og trods hårde tacklinger og spil, er der sund social omsorg og menneskelig respekt for hinanden - både under kampen og i tiden før og efter.

Vigtigst af alt, så er American Football for alle der har brug for at få noget energi ud af kroppen. Det er lige meget om man er tyk, tynd, langsom, hurtig, smal eller bred, pige eller dreng - og der er altid brug for spillere på bestemte positioner i denne holdsport. I tilgift får du også et stærkt fællesskab hvor nye venskaber knyttes.

Næstved Vikings oplever for tiden et boom i antallet af nye medlemmer, og har man lyst til at komme tættere på sporten og det gode fundamentale fællesskab i klubben som tegnes af - bred forældreopbakning, seriøse coatches og gode spillerfaceliteter skal man ikke være bange for at kontakte Næstved Vikings. Læs mere her på klubbens hjemmeside, eller facebookgruppe.

.... Hvad angår dagens kamp mellem Næstved Vikings Junior og Ytown Rockets, så tabte de lokale kampen. Men skidt med det - Næste gang er de atter klar til kamp på Idasletten.

#NæstvedVikings #Idasletten #AmericanFootball

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page