Næstveds nye vartegn: Skorstene med lys på Maglemølle.

Opdateret: jan. 16


Video og aftenbilledserie: Med en dags forsinkelse på grund af blæsevejr, blev Næstveds nye vartegn på Maglemølle hejst på plads, det var Palles Kraner i Præstø der havde fået opgaven med at placere de to stålkonstruktioner på den høje bygning.

De to skorstenatrapper er en erstatning for de cement/stål-skorstene der den 9. april 2019 måtte lade livet på grund af ælde.

I tidligere tider var der i bygningen kulkedler, som via de to skorstene på taget ledte en sort kvælende røg ud i atmosfæren, den tid er for længst forbi og overført til historiebøgerne, nu er kopierne af skorstene kun opført for at bevare udseendet af den gamle kraftcentral, og samtidig give Næstved et nyt vartegn.

Da Maglemølle regnes for bevaringsværdig, bliver der brugt megen tid og penge på at bevare området og bygningernes udseende. Det er det lokale firma Stål & Design der har stået for fremstillingen af de to stålkonstruktioner som har kostet i omegnen af 900.000 kr.

Det var Maglemølles direktør Søren Hansson der stod for talen til de mange fremmødte, en kort orientering der ledte hen til at lyset blev tændt. Efterfølgende blev der budt på varm gløgg, æbleskiver, snebajer eller sodavand.

#Næstved #Maglemølle #Vartegn #Skorstene

28 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com