top of page

Næstveds nye vartegn: Skorstene med lys på Maglemølle.

Opdateret: 9. sep. 2021


Video og aftenbilledserie: Med en dags forsinkelse på grund af blæsevejr, blev Næstveds nye vartegn på Maglemølle hejst på plads, det var Palles Kraner i Præstø der havde fået opgaven med at placere de to stålkonstruktioner på den høje bygning.

De to skorstenatrapper er en erstatning for de cement/stål-skorstene der den 9. april 2019 måtte lade livet på grund af ælde.

I tidligere tider var der i bygningen kulkedler, som via de to skorstene på taget ledte en sort kvælende røg ud i atmosfæren, den tid er for længst forbi og overført til historiebøgerne, nu er kopierne af skorstene kun opført for at bevare udseendet af den gamle kraftcentral, og samtidig give Næstved et nyt vartegn.

Da Maglemølle regnes for bevaringsværdig, bliver der brugt megen tid og penge på at bevare området og bygningernes udseende. Det er det lokale firma Stål & Design der har stået for fremstillingen af de to stålkonstruktioner som har kostet i omegnen af 900.000 kr.

Det var Maglemølles direktør Søren Hansson der stod for talen til de mange fremmødte, en kort orientering der ledte hen til at lyset blev tændt. Efterfølgende blev der budt på varm gløgg, æbleskiver, snebajer eller sodavand.

#Næstved #Maglemølle #Vartegn #Skorstene

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page