top of page

Borgmesteren stod for åbningen af legeplads i Næstved.

Opdateret: 9. sep. 2021


Video: Det var ikke lige frem børn der prægede åbningen af Sydsjællands mest omtalte legeplads som ligger ved den frilagte Suså i Næstved, der var nemlig et stort overtal af voksne. Om det er den negative omtale af udformningen og placeringen der var skyld i, at ikke flere med børn var mødt op vides ikke.

Hængebroen der går fra den ene bygning til den anden, mente nogle var meget uheldig, den er nemlig helt uden bund og sider, den sammen med brandmandsrøret hvor man skal glide ned fra 3 - 4 meters højde kun ved at holde fat med begge hænder om røret, var der nogle der mente, at på sigt kunne det koste skadede børn. En tømmerlærling på stedet var helt uforstående over for, at børn må færdes i den højde uden sikkerhed, på hans arbejdspladser skal der være både stilladser og sikkerhedsudstyr, hvis man er højere oppe end 2 meter, i bygningerne på legepladsen var der flere steder han slet ikke måtte arbejde uden sikkerhedsudstyr, her må børnene åbenbart færdes frit.

Borgmester Carsten Rasmussen var kravlet op i toppen af den tro kopi af Maglemølles kraftcentral, flankeret af de to skorstene som er blevet Næstveds nye vartegn. Efter en kort tale blev der talt ned fra fem til nul, det skete sammen med børn fra 0´de T klasse der kom fra Sct. Jørgens Skole, børnene havde fået den ære at være inviteret med til at åbne legepladsen. Efter åbningen gik den vilde jagt rundt på legepladsen, desværre var der hurtigt nogle der mistede interessen og satte sig i læ af bygningerne, de ville hellere drikke varm chokolade og spise hjemmebagte snegle.

Nogle børn mente at udfordringen var for stor, de kravlede ind ad et hul, men kom hurtigt tilbage og ud af samme hul, de turde ikke kravle op i bygningerne, en kom skrigende ud, hun havde mødt en edderkop på sin vej inde i huset, hun var færdig med at bruge lejepladsen indtil edderkoppen var fjernet. Rutschebanen var flittigt brugt men virkede noget voldsom, flere fik så meget fart på at de havnede helt ude i blomsterbed og nyplantede træer. Efter en lille time havde både voksne og børn trukket sig tilbage til varmere omgivelser, pladsen var nu overdraget til alle børn der har et ønske om at kunne boltre sig i en tro kopi af industribygninger opført på Næstved Havn.

#Næstved #Legeplads #FrilagteSuså

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page