48 købere af narkotika i Kalundborg vil blive sigtet48 personer kan i nærmeste fremtid forvente at blive sigtet af politiet for køb af narkotika i Kalundborg.


Køberne er blevet identificeret under efterforskning af sager mod tre mænd på 19, 21 og 22 år fra Kalundborg, som i juni 2019 blev idømt fængselsstraffe på samlet 2 år 11 måneder for besiddelse af og handel med samlet ca. 350 gram kokain og ca. 2,5 kg hash.

De 48 personer kan mistænkes for at have foretaget mindst 180 køb, således at flere personer har foretaget flere køb hos de nu dømte narkosælgere.

- Efter vi har fået dømt sælgerne, vil vi nu gå benhårdt efter køberne. Vi ønsker at sende et klart signal til dem om, at det ikke er risikofrit at købe narkotika. Politiet slår til mod alle led i en narkosag, og vi mener at have veldokumenterede mistanker mod køberne. De kan forvente at få en straf, når sagen mod dem skal afgøres, siger politikommissær Kim Lech, leder af Operativ Efterforskning og ansvarlig for efterforskningen af sagerne i Midt- og Vestsjællands Politi.

De tre dømte narkosælgere blev afsløret i januar 2019, hvor politiet ransagede en lejlighed i Kalundborg og ud over narkotika af forskellig slags også fandt diverse narkoregnskaber, mobiltelefoner, knive, slagvåben og kontanter.

Midt- og Vestsjællands Politi tager dette strafferetlige skridt i brug over for købere, som har været i ulovlig besiddelse af narkotika og dermed har medvirket til at give narkosælgere et forretningsgrundlag.

Politikommissær Kim Lech oplyser desuden, at det hverken er første eller sidste gang, at købere bliver sigtet, efter en eller flere sælgere er dømt for salg af euforiserende stoffer.

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com