7 års fængsel for drabsforsøg på tidligere ægtefælle


NÆSTVED: En 45-årig mand fra Næstved blev fredag ved et nævningeting dømt for at have forsøgt at slå sin tidligere ægtefælle ihjel.


Den domfældte havde den 22. oktober sidste år i forlængelse af, at parterne havde ophævet samlivet, med en kniv truet sin ægtefælle, en 45-årig kvinde, til at drikke noget kakao med flere slags medicin, så kvinden kom i livsfare.  Da kvinden, som var bedøvet af medicinen, efterfølgende lå på en seng, satte den domfældte sig overskrævs på hende og skar hende talrige gange i underarmen med en kniv, så hendes liv kom i fare også som følge af knivlæsionerne. Det lykkedes kvinden at flygte ud af et vindue og få kontakt til en nabo for at få hjælp. Et flertal af rettens medlemmer mente, at der var tale om skærpende omstændigheder og fastsatte straffen til fængsel i 7 år. Et mindretal stemte for at fastsætte straffen til 6 år, som er udgangspunktet i sager om forsøg på manddrab. 

Straffen blev herefter fastsat til 7 års ubetinget fængsel. 

Den domfældte, der efter dommen blev fortsat varetægtsfængslet, ankede på stedet.

233 visninger

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com