Enø og Lungshave nærmer sig isolation.

Opdateret: 11. aug. 2020


KARREBÆKSMINDE: Forarbejdet til renoveringen af Græshoppebroen er i fuld gang ved Kludekogerpladsen, om en lille måned bliver adgangen til Lungshave og Enø lukket for alt kørende trafik, der er større end en knallert. Det er entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk der vandt licitationen, og for at rette lidt ud på den stramme tidsplan er forarbejdet allerede i fuld gang.

David Johnsen der er byggeleder lover færdigt arbejde til tiden, firmaet har stor erfaring med renovering af vejbroer som omhandler broer som Stormbroen, Langebro, Christian IV's bro og Knippelsbro alle liggende i København. Et hold på omkring 10 mand vil være beskæftiget på broen når den lukker d. 7. september hvor der skal udføres fugtisolering, brodækket vil blive udskiftet med et helt nyt trædæk som den havde da den blev bygget i 1936, denne gang bestående af afrikansk azobetræ lagt i sildebensmønster, jernkonstruktionen skal fikses op og betonen skal renoveres, arbejdet regnes for at være afsluttet senest d. 5. oktober.

Uforudset ekstra arbejde på broens drivaksler og andet mekanik, vil ikke forlænge lukketiden, men prisen vil være en lille million højere end først planlagt, men udgiften skulle holde sig inde for tilbuddet på 8,6 millioner kroner. Det omfattende arbejde skulle kunne forlænge broens funktionstid med 25 år. 

Myndighederne vil inden lukningen etablere en parkering på Lungshave hvor der parkeres biler tilhørende brand & redning, politi, Falck og hjemmeplejen, der vil blive etableret en minibus-ordning med en 9 pers. bus stillet gratis til rådighed af kommunen for de omkring 450 fastboende på Lungshave og Enø. Det er op til de lokale foreninger, at køre med bussen og få en køreplan op at stå. Busordningen gælder kun for de fastboende, og ikke for gæster, ejere af sommerhuse der ikke bor der fast, eller andre besøgende. Det er ellers op til beboerne i de isolerede områder selv at finde en løsning på, hvordan de vil komme fra bopæl og til broen og omvendt, hvis ikke det passer med bussens køreplan, strækningen fra den ene ende af området til den anden er omkring 4,8 km.

For dem der vælger at have deres bil på fastlandet, vil der blive etableret 160 parkeringspladser på stejlepladsen ved Spar-købmanden og yderligere 50 pladser på Den Grønne Plads ved Kanal Kroen, gående og trækkende med knallert eller cykel, samt barnevogne, kørestole og sækkevogne med vare, vil stadigvæk og under hele renoveringen kunne passere ad den sidehængte gangbro.

40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com