top of page

En af luftrummets mastodonter gled majestætisk ind over regionen.


REGION SJÆLLAND: Det tysk indregistrerede luftskib Goodyear Blimp af typen Zeppelin LZ N07-101 Airship fra Deutsche Zeppelin Reederei, startede sin rejse fra Strausberger Flugplatz i delstaten Brandenburg i Tyskland kl. 08.55, og kursen var sat til Roskilde Lufthavn i Tune med en forventet ankomsttid kl. 15.30.


Læs også: "Billedeserie: Indflyvning og landing af Goodyear Blimp, Roskilde lufthavn".


Med en gennemsnitshastighed på omkring de 80 km/t i perfekt og solrigt flyvevejr, var luftskibet over dansk grund ved Gedser kl. 12.15 i en flyvehøjde på 420 meter.


Det var et storartet syn for alle mennesker, store som små, da luftskibet der er 75 meter langt og 20 meter bredt, tog sin vej fra Gedser forbi Marielyst Strand, Bogø, Faxe Ladeplads og Hårlev til Køge Bugt hvor der var tid til at gøre en smuttur ind over Hovedstadsområdet og Københavns Lufthavn inden den landede sikkert i Roskilde lufthavn kl. 14.57.


Den er på besøg i Danmark på grund af Copenhagen Historic Grand Prix, og vil ligge for anker i Roskilde lufthavn når den ikke er i luftrummet over København.


Planen er at Zeppelineren skal flyve retur til Tyskland på mandag d. 9. august.


SE TIMELINE UNDER GALLERIET.


TIMELINE:


Kl. 08.55 Goodyear Blimp (Reg.: D-LZFN) lettede fra Strausberger Flugplatz øst for Berlin.


Kl. 10.00: Luftskibet krydsede delstatsgrænsen mellem Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland.


Kl. 11.00: Goodyear Blimp befandt sig ca. 45 km. sydøst for Rostock.


Kl. 12.00: Luftskibet var lige fløjet ind i dansk luftrum i Østersøen syd for Gedser.


Kl. 12.15: Goodyear Blimp passerede Gedser og havde ca. 110 km. tilbage af sin rejse frem til Roskilde Lufthavn. I lige flyvelinje betød det at flyruten ville gå forbi Marielyst Strand, ind over Horreby, Stubbekøbing Vest, Bogø By Vest, Stensved, Mern, Præstø, Faxe Vest, Dalby Øst, Herfølge Vest, Lellinge og Havdrup inden den landede i Tune.


KL. 12.40: Goodyear Blimp havde lige passeret Horbelev og havde der for korrigeret sin rute en smule frem til Roskilde Lufthavn. I lige flyvelinje betød det at flyruten ville gå forbi Stubbekøbing Øst, Bogø By Øst, Langebæk Vest, Mern Øst, Præstø Øst, Faxe, Dalby Øst, Herfølge Vest, Lellinge og Havdrup inden den ville lande i Tune.


Kl. 13.15: Luftskibet var der ud for Feddet syd for Faxe Ladeplads.


Kl. 13.35: Flyruten for luftskibet har været yderligere korrigeret, og det befandt sig nu ved Valløby syd for Køge.


Kl. 14.05: Luftskibet tog lige en lille rundtur over hovedstadsområdet inden landing i Tune. Lige der var luftskibet over Brøndbyøster.


Kl. 14.20: Fortid og nutid blev lige forenet da Zeppelineren fløj hen over Københavns Lufthavn i Kastrup.


Kl. 14.50: Efter en rundtur over København var luftskibet der under indflyvning til Roskilde Lufthavn... Der var ca. 7 km. tilbage.


Kl. 14.57: Goodyear Blimp landede sikkert i Roskilde Lufthavn.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page