Energipriserne er på himmelflugt.

Uanset om det drejer sig om benzin, gas eller forbruget af elektricitet så er priserne i øjeblikket på himmelflugt. Det er lige meget om man vælger det ene eller det andet så kan de høje priser skabe nogle økonomiske problemer for mange, især pensionister og andre med en meget lav indtægt vil i høj grad kunne mærke de meget høje energipriser.

Regeringen har vedtaget at de hårdest ramte energipriserne skal have et kontant tilskud på 3.700 kr. samtidig med kan man søge om nedsættelse af el-afgiften hvis man har elvarme eller varmepumpe, nedsættelsen sker med omkring 12 øre pr. kW på det forbrug man har over 4.000 kW om året. Den aktuelle pris for levering af strømmen gennem ledningerne og afgift til staten er d.d. 1 kr og 88 øre pr. kW. Dette beløb reguleres hele tiden.

Hvis priserne bliver ved med at stige så er der mange især pensionister der må se tilbage til fordomstider hvor opvarmningen foregik med kakkelovn og lyset fremkom med hjælp fra petroleums- eller karabidlamper, i tidligere tider blev der ikke set så meget på miljøet, alt hvad der kunne brænde, kunne bruges som brændsel, om det var gamle havemøbler eller sildekasser af træ betød ikke noget, bare det kunne give varme i huset.


Sidder man i et lille hus og kun har sin el-vandvarmer og en varmepumpe så er der ikke andre muligheder end betale, hvis man vil kunne holde varmen og ind imellem have et varmt bad. I øjeblikket er det åbenbart in at få en varmepumpe som varmekilde, om det er den vej man skal for at få en billigere opvarmning er op til en selv at undersøge, for i øjeblikket så rykker varmepumpen noget i tegnebogen.

For at man kan følge lidt med i udviklingen af el-priserne, så er her lavet et par eks. Graferne viser prisen på el for hver time af døgnet uden afgifter og transport af strømmen i ledningerne. Under billederne står prisen i gennemsnit på et døgn og måned inkl. afgift og transport den aktuelle dag.

Lørdag d. 19. februar 2022 fra kl. 00 - 23 var gennemsnits prisen 1,68 pr. kW/t. inkl. afgift og transport på 1,19 kr. Udgift pr. døgn 26,88 kr. og pr. måned 752,64 kr. for et forbrug på 16 kW/t. pr. døgn i 28 dage

Fredag. d. 4. marts 2022 fra kl. 00 - 23 er gennemsnits prisen 5,34 pr. kW/t. inkl. afgift og transport på 1,88 kr. Udgift pr. døgn 85,44 kr. og pr. måned 2648,00 kr. for et forbrug på 16 kW/t pr. døgn i 31 dage.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle