Godkendt: Ekstra brede skibe må besejle havnen

Godstransport: Lodserne i Danpilot har evalueret og endelig godkendt at brede skibe i Heike Lehmann-klassen kan besejle Næstved Havn. Fantastisk nyhed, siger havnens direktør.

Næstved/Karrebæksminde: Det vakte berettiget opsigt langs kanalen i Karrebæksminde, da coasteren Heike Lehmann i sidste måned klemte sig gennem sejlrenden med en erfaren lods ombord.

Og efter to vellykkede prøvesejladser har lodserne i den statslige lodstjeneste Danpilot nu endelig godkendt besejling med coastere af Heike Lehmann-klassen, der måler 15,20 meter i bredden.

– Det vil sige, at vi fremover lodser Heike Lehmann og søsterskibe som er bygget efter de samme tegninger uden afvigelsesrapport. Andre større skibe, som vi mener er uhensigtsmæssige til anløb af Næstved, kan vi ikke nægte at lodse, men vi fraskriver os ethvert ansvar inden lodsningen, fortæller Niels Rydbirk, lods i Danpilot.

Begrænsninger

Godkendelsen sker på betingelse at, at Heike Lehmann og andre brede skibe kun sejler med dellast. Det skyldes begrænsninger i dybden i kanalen i Næstved, der er gravet som en grøft med skrånende sider. Og et skib som Heike Lehmann kan derfor kun lastes til 4,6 meter dybgang, skriver Sjællandske der har talt med Niels Rydbirk.


Men uanset begrænsningerne er anløb af ekstra brede skibe en ekstra god nyhed for Næstved Havn, fastslår havnens direktør Flemming Bach.

– Stor ros til lodserne i Danpilot og rigtigt godt for havnen. Det betyder, at vi kan dele lasten med andre havne og få flere skibe og mere tonnage i havnen. Det er godt for havnens økonomi og for havnens kunder, siger Flemming Bach.


Han skynder sig at sende roserne videre til skibsmægler Bjarne Rasmussen, der også er direktør i mæglerfirmaet Carl Emil Hansen. Det er nemlig ham, der har banet vej for forsøget med de ekstra brede skibsanløb, som nu er godkendt af Danpilot, skriver Sjællandske i en artikel den 9. juni.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle