Græshoppebroen har fået nyt liv: Men det foregår i slowmotion.

Opdateret: 20. okt. 2020Karrebæksminde.

Enø-broen har fået nyt liv, men energien i broens mekaniske dele er åbenbart forsvundet under renoveringen, om musklerne kommer tilbage inden sommergæsterne igen invaderer sommerlandet, er åbenbart op til de ansvarlige for broens drift.


Læs også: Græshoppebroen er ved at få livet tilbageEr man så uheldig at ramme tidspunktet hvor broen skal åbne, så skal man væbne sig med tålmodighed, for hastigheden som broen åbner og lukker med, er væsentligt nedsat fra tidligere. Sandsugeren Mette Pan som er en af de flittigste brugere af gennemsejlingen, skulle før udsejling melde til brovagten, at nu passerede de Chr.Sørens Havn, så kunne brovagten nemt nå at åbne broen inden Mette Pan nåede frem.

Meldingen har nu ændret sig til, at nu passers Karrebækbøjen som ligger noget før den lille havn, det tager nemlig noget længere tid for brovagten at åbne for gennemsejling. Fra brovagten begynder at åbne broen til den står lodret, går der 4 min og 58 sek. så går der yderligere 6 min 50 sek. for gennemsejling, lukningen tager nøjagtig 5 min. i alt 16 min og 8 sek. Tiden er når der kun er tale om gennemsejling for Mette Pan, som glider igennem med pæn fart.

I ugens løb har der i flere tilfælde været ventetider på 25 - 35 min. det har skabt meget lange bilkøer på begge sider af broen. Den længere åbningstid har allerede skabt en del vrede og kommentarer på de sociale medier, hvor man forestiller sig, meget lange ventetider og det helt store trafikkaos i sommerperioden hvor broen har timeåbning. Der har også før været trafikproblemer ved åbningerne, især i weekenderne, men det bliver nok ikke mindre fremover når det tager hele 10 minutter bare at få broklappen op og ned, det er så trafikstrømmen gennem broen der bestemmer hvor lang den yderligere ventetid skal være.

Mange husker sikkert, tiden hvor man holdt i kø og ventede ved færgeterminalerne ved Storebælt, tiden hvor der rullede små minikiosker op langs med bilrækkerne og solgte aviser, drikkevare, is og andre lækkerier, hvem ved måske får disse små boder en renæssance til sommer ved de lange bilkøer i Karrebæksminde, der vil åbenbart blive tid nok til at handle, salget kunne måske foregå fra sådan en salgsvogn på to ben, som bruges i Berlin. (se billede). Det behøver jo ikke alt sammen at være negativt - Vi vil jo så gerne have at turisterne bliver lidt længere.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle