Græshoppebroen i Karrebæksminde har fået nyt liv.


KARREBÆKSMINDE.

Søndag d. 7. september var en dag mange havde frygtet, Enø-broen skulle spærres en hel måned , - Græshoppen skulle under behandling, alt kørende trafik der havde mere end 2 hjul var forment adgang, kun gående og cyklende kunne komme over broen. Med næsten et års forvarsel var dagen nu kommet, det var nu det lille samfund skulle bestå sin prøve. Men hvordan skulle de ca 450 fastboende nu kunne klare sig uden bilen, mange spørgsmål blev stillet, - hvad hvis der blev ildebrand, hvad med sygdom, kunne man få hjælp hvis man fik brug for lægevagten, elektrikeren, politiet og hvad hvis rotterne invaderede ens bolig, hvordan skal man komme af med sit skrald, eller hvordan kommer man til og fra broen hvis man ikke ejer en cykel. Disse og mange andre spørgsmål blev stillet og besvaret inden broen lukkede, for alt der kunne blive brug for af køretøjer m.m. blev anbragt på et lukket område på Enø-siden.

Søndag d. 5. oktober vendte Karrebæksminde tilbage til den dagligdage rutine, alt glider igen som det plejer, de fleste har nu glemt alt om den tid hvor broen var lukket. De fleste er nu vildt begejstrede for den nyrenoverede bro med det flotte brodæk lavet af azobetræ. Det som mange frygtede skete heldigvis ikke, for alt var planlagt til sidste detalje, hele projektet blev gennemført at dygtige planlæggere og håndværkere, det hele blev holdt inden for de rammer der var givet, det store arbejde skulle efter planen sikre beboere, gæster og turister fri adgang til Lungshave og Enø i hvert fald de næste 25 år.

232 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer i Næstved- og Vordingborg området, der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com