top of page

Græshoppebroen i Karrebæksminde skal repareres igen.

Nøjagtig et år er der gået siden Græshoppebroen i Karrebæksminde fik den helt store tur med nyt brodæk, sandblæsning og maling af stålkonstruktionen. Hele projektet blev lavet med millimeters nøjagtighed og gik helt efter planen, efter en måned i isolation kunne man igen færdes frit mellem Enø og Sjælland, nu skulle broen være funktionsdygtig og ikke volde de store problemer de næste 25 år.

Desværre så har den seneste måned været et støjhelvede for beboerne der har til huse helt op til 500 meter fra broen. For anden gang skal håndværkere nemlig prøve at løse problemet med en rustfri metalskinne som dækker mellemrummet mellem brofag og vej, skinnen kan åbenbart ikke klare belastningen af den kørende trafik der i døgndrift passerer broen, hver gang et køretøj passerer broen lyder det som pistolskud eller et maskingevær der bliver affyret lige efter hinanden.

Det er åbenbart ikke kun stålskinnen det er galt med, selve træbeklædningen på brodægget er åbenbart flere steder gået løs da de ca 5000 skruer i brædderne er skruet fast med, er begyndt at arbejde sig op. At brædderne sidder løse kan især høres ved at de klapre når bilerne kører over, nogle steder rager skruerne også flere millimeter op over brædderne, de dyre brædder ser heller ikke ud til at kunne klare belastningen, flere af dem har synligt slået revner eller er flækket.

Ved renoveringen, som kostede i omegnen af 8 millioner kroner, skulle broen have fået et længere liv ved at blive sandblæst og malet, men på den korte tid siden arbejdet blev udført, er der igen opstået synlig rust i konstruktionen, flere steder er der revner og rust der skaller af i store flager. At det er en gammel bro har flere personer måtte føle på egen krop og tøj. De store tandhjul der driver broen op og ned skal nemlig stadig smøres med konsistensfedt, denne tykke begede masse bliver åbenbart mere flydende i det varme vejr, og drypper så ned i store klumper på den sidehængte gangbro hvor både gelænder og gulv nu er smurt ind i det sorte fedtstof som folk der passerer i flere tilfælde har fået på huden og tøjet.

Næstved Kommune er klar over problemet med den løse skinne, og vil igen prøve at finde en løsning, om det også gælder konsistensfedt, rust og løse skruer som nemt kan være årsag til en punktering for både biler og cykler vides ikke.VIDEO:
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page