Græshoppen fældede en tårer: Har fået forlænget livet med omkring 25 år.

Græshoppebroen i Karrebæksminde har fået en ekstra justering af kontravægten. Brovagten har siden renoveringen stået over for en større udfordring med hensyn til åbningshastigheden på broen. Under åbningerne havde vindretning og vindhastighed nemlig en afgørende betydning for hvor hurtigt broklappen kunne løftes op. Et for hurtigt løft kunne medføre overbelastning, så åbningen blev afbrudt fordi systemet slog fra, et langsomt løft medførte næsten altid en ekstra lang ventetid for trafikken over broen.

Det var fra gang til gang en udfordring for brovagten og styrmændene på de gennemsejlende skibe, at afpasse hastighed og meldepunkter for sejltid og åbning af broen, der skulle hele tiden tages hensyn til både vind og strømforhold. Af sikkerhedsmæssige årsager, måtte brovagten i flere tilfælde begynde at åbne broen, lang tid før at skibene var klar til gennemsejling. I langsomt tempo tog det omkring 10 min. at få klappen op og ned, den hurtige tur tager kun omkring 2 min. det er så den hastighed man håber at kunne betjene broen med i fremtiden efter opgraderingen.

Torsdag blev der justeret på hydraulikken og fyldt ekstra 7 tons løs sand i kontravægten, den samlede opgradering af vægten efter renoveringen ligger nu på omkring 38 tons det skulle gerne være nok til at broen fremover kan åbnes og lukkes med normal hastighed, oplyser Næstved kommunes projektleder for renoveringen Peter Kapiczynski Nielsen. Det hele er i dag gået efter planen, selv om græshoppen fældede en lille tåre i form af sand, der løb ud af øjnene fra et par drænrør der førte ind hvor sandet lå, om det var glædestårer over at broen nu skulle være i balance, vil den næste tid vise, tårerne blev dog hurtigt holdt tilbage med et par klude og lidt gaffatape.


1,180 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Media Næstved er et regionalt nyhedsbureau og freelance medie der samarbejder med, og bidrager til dagspressen - såvel til dagspressen på internettet, i aviser, via radio og på TV.

I sit virke har Media Næstved faste samarbejdspartnere fra beredskabsenheder i regionen og den professionelle presse, som også udfordre os til andre opgaver til offentlig og intern interessevirksomhed.

Hos Media Næstved er der tilknyttet fotografer i Næstved- og Vordingborg området, der i deres fritid og på alle tider af døgnet, påtager sig opgaven i at være nyhedsformidlere. Dette foregår dels via foto- og video dækning, men også ved at vi på stederne opsamler informationer til at afdække selve historien om hændelsen. Herefter sendes materialet frem til relevante og interesserede medier til videre journalistisk behandling.

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com