Kun 3 dage til genåbning af Enø-broen.

Opdateret: 2. okt. 2020


Karrebæksminde: Det bliver uden fadbamser røde pølser og snore når Græshoppebroen i Karrebæksminde genåbner om kun 3 dage, søndag d. 4. oktober præcis klokken 23,59 vil broen igen være farbar for køretøjer der er under 3,80 m i højden og har en totalvægt på under 24 tons. Mange håbede på at broen kunne åbnes før tid, men det bliver der ikke mulighed for, der bliver nemlig stadig arbejdet på fuld kraft med at få broen klar til åbning.

Torsdag var arbejdere i gang med at få løftet mellem 18 og 20 tons stålklodser op, monteret dem i nogle hulrum i broens kontravægt, et arbejde der foregik med kran det første stykke, men skulle så læsses af klods for klods med håndkraft, de tunge klodser skulle samtidig stables og fastgøres forsvarligt, hver klods vejer mellem 25 og 30 kg. ( i alt omkring 700 - 800 klodser)

I den ene ende af broen, var der arbejde i gang med at lægge en 7 mm kunststofbelægning ved tilkørslen til broklappen, en belægning der bestod af et flydende produkt hvor i der blev fordelt noget granulat, denne belægning skulle være utrolig slidstærk. Udlægningen foregik ikke i almindeligt fodtøj, men i sko der var forsynet med nogle høje pigge. Efter udlægningen skulle belægningen være til at køre på efter 4 - 5 timer.

Også rampen fra fastlandet er ved at være færdig, det sørgede et asfaltsjak for, ved at lægge et pænt lag varmt asfalt på vejbanen, et arbejde der krævede både maskiner og rå muskelkraft. Tandhjulene der skal drive broen er også monteret. Smeden er også i fuld gang, med at montere et helt nyt gelænder på venstre side, ved det indvendige fortov.

Der vil når arbejdet er klar til det, blive foretaget nogle prøveløft af broen, så man er sikker på at der er balance mellem broklappen og modvægten, og at alt fungerer som det skal.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle