top of page

Løse hunde jager sælungerne på Enø-stranden.


De morgenfriske som skulle bade eller gik tur på stranden i Karrebæksminde kunne søndag opleve at der lå flere sælunger i strandkanten et par hundrede meter fra broen, indtil et par hunde lufter, med hunde uden snor havde jaget i hvert fald den ene på flugt. De små nuttede sæler fejler ikke noget, de venter bare på at deres mødre dukker op for at fodre dem, derfor skal man lade dem være i fred, og ikke gå for tæt på dem.

Desværre var der et par hunde lufter der ikke havde særlig stor respekt for naturen og de små kræ, for selv en venlig henstilling, om de ikke kunne sætte en snor på deres hunde når de var i nærheden af sælerne, blev fejet af bordet med - jeg kan ingen sælunger se, en anden gik bare videre med en kommentar om, at sælerne nok flytter sig når hunden kommer.

Heldigvis beundrede flertallet på stranden de små sælunger på afstand, og sælerne, de nød åbenbart opholdet på land med solbadning og afslapning. I løbet af formiddagen var alle fire unger, enten jaget væk eller hentet af deres mødre.

VIDEO:

VIDEO:

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page