top of page

Ny påsat brand i forladt industribygning i Næstved.


Indsatsleder Jan Pagter Simonsen måtte lørdag klokken 15,40 sammen med vagtholdet fra brandstationen i Næstved ud på en kort køretur. Som flere gange tidligere, gik turen til Vordingborgvej 78 - 82 kun få hundrede meter fra brandstationen.

De gamle fabriksbygninger som i fordomstider har summet af aktivitet, står nu tomme tilbage men er et yndet sted for ungdommen at opholde sig i, alle bygningerne bærer med tiden præg af vandalisme og hærværk og flere gange er der blevet sat ild i henkastet affald og gammelt efterladt inventar.

Lørdag var ingen undtagelse, brandmandskabet måtte møde talstærkt op, for at slukke en påsat brand som var antændt i noget affald eller en gammel sofa. Det var to unge drenge der opdagede flammerne der stod ud af vinduerne ud mod Vordingborgvej, de forsøgte i første omgang at alarmere alarmcentralen selv, men på grund af manglende strøm på deres mobiltelefon måtte de opgive. Drengene fik på vejen stoppet en kondiløber som hjalp dem med at alarmere brandvæsnet. Branden blev som ved tidligere udrykninger til stedet hurtigt slukket, ilden nåede derfor ikke at brede sig til selve bygningskonstruktionen, loftet og den indre beklædning måtte efterfølgende fjernes som sikkerhed for, at gløder ikke lå og ulmede.

Efter myndighedernes mening er bygningerne bevaringsværdige, men efter andres mening er det en af Næstved største øjebæer, da der efterhånden ikke er noget at bevare, alle ruder i samtlige bygninger er knuste alt indvendigt er ødelagt Om bygningerne kan blive ved med at modstå den ene brand efter den anden kan kun tiden vise.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va

bottom of page