top of page

Milepæl i etableringen af den nye Storstrømsbro


MASNEDØ: Mange mennesker fra hele landsdelen havde brugt deres søndag på at opleve en historist begivenhed, da det 22 meter høje og 12000 tons tunge fundament til pylonen på den nye Storstrømsbrom, blev sejlet fra Masnedø havn og frem til den position hvor det skal sænkes og stå i Storstrømmen, i mellem Sjælland og Falster.


Med en fart på lige knap 1 knob tog det, det meste af dagen fra morgenstunden og frem til sidst på eftermiddagen for flere bugserbåde, at transportere fundamentet fra Masnedø Havn og frem til det sted i Storstrømmen hvor det med stor sandsynlighed skal sænkes natten til mandag - hvis vejr- og vindforhold tillader det. På havbunden er der i forvejen forberedt punkter som fundamentet skal ramme med helt præcis nøjagtighed, som ingeniørerne bag ikke anset som noget problem. Oven på fundamentet skal der stå en 100 meter høj pylon.


En pilepæl er nu sat i den nye Storstrømsbros og fremtidens forbindelse til Tyskland via Femern. Det endelige projekt og byggeri af broen forventes at være færdigt så det kan åbne for vejtrafik i 2024 og tog i 2026.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page