Politiet har lukket rockertilholdssted i Haslev.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udstedte den 17.11.2021 et forbud mod at opholde sig på adressen Finlandsgade 27 i Haslev. Forbuddet trådte i kraft i klokken 18.00. Ejendommen er kendt som tilholdssted for Satudarah MC West Area. Ingen må efterfølgende opholde sig i bygningen uden politiets tilladelse. Det er politiets vurdering, at der er en akut og overhængende risiko for, at personer med tilknytning til en bandegruppering fra Kbh. NV vil foretage angreb på adressen i Haslev. Det har haft stor indflydelse på politiets beslutning, at adressen er beliggende ud til en gennemkørende vej i et bebygget område, hvor der er almindelig færdsel til foreningslokaler mm på vejen. Derfor vil en angreb være til stor fare for udenforstående, der arbejder, bor eller befinder sig i nærheden af ejendommen. Politidirektør Lene Frank udtaler: - Vi kan ganske enkelt ikke acceptere, at en konflikt mellem to voldsparate bandegrupperinger medfører fare for den almindelige borger. På baggrund af de efterretninger, som bl.a. Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter har tilvejebragt, har vi i politikredsen besluttet at skride til anvendelse af ”rockerlovens” mulighed for at forbyde adgang til Satudarahs klubhus her i kredsen. Forbuddet gælder foreløbig frem til 1. december 2021, og herefter vurderer vi, om forbuddet skal forlænges.

Bandegruperingen fra København NV som politiinspektør Kim Kliver ikke vil oplyse navnet på, menes at stå bag et skyderi 11. november 2021 hvor to personer fra Satudarah MC var målet for skyderiet, det er blandt andet denne hændelse der gør det sandsynligt at der kan forekomme lignende voldsomme hændelser, denne gang måske omkring rockerbygningen i Haslev.


Politiinspektør Kim Kliver oplyser at man tager trusselsbilledet meget alvorligt, men kan ikke oplyse om karakteren af et muligt "angreb" om det omhandler skydevåben, raketter, bomber eller måske der kan kan være tale om forsøg på at brænde rockerborgen ned, som det skete den 14. april 2016 hvor bygningen fik ret store skader efter en brand, som på daværende tidspunkt ikke kunne fastslås hvordan var opstået.

For den almindelige borger vil beslutningen om opholdsforbuddet ikke have den store betydning, men politiets styrkede patruljering i området vil fortsætte trods lukningen.


Arkivbillede: Slukning af branden i rockerborgen 2016.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Efter drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk blev barnet reddet og bragt til behandling på sygehuset. Barnet er nu afgået ved døden under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den dræbte kvinde va