Redningsaktion i Karrebæksminde efter dykker.

Det var ikke kun på land der var hylende sirener og blinkende lys, for ved Gæshoppebroen i Karrebæksminde, men under vandet ude midt i kanalen, var der også lys som kom fra en dykkers lygte.

Nogle på land havde både set og snakket med en middel aldrende mand, som var hoppet i vandet for at dykke, selv om det var mørkt. Man havde efterfølgende på land observeret at lyset fra dykkerens lyskegle ikke havde flyttet sig de sidste 20 minutter, man kunne heller ingen luftbobler se. Derfor blev der slået alarm over 1-1-2 da man mente at dykkeren kunne være blevet ramt af et skib, og derfor havde tabt lygten som nu lå på bunden, dykkeren lå måske nu et andet sted i kanalen og var kommet til skade, uden at kunne komme til overfladen.

Meldingen indløb til Midt- og Sydsjællands Brand & Redning i Næstved kl. 18,15 herfra blev der sendt flere redningskøretøjer. Indsatsleder Elias Samsø Larsen kørte hurtigt mod Karrebæksminde, samtidig med at et køretøj med redningsbåden efter, blev sendt ud for enden af Kanalvej og sat i vandet, da det er hurtigere at komme til Karrebæksminde af søvejen, end at transportere båden af landevejen.

Efter at redningsbåden havde runderet et par gange om den lysende prik i Kanalen, begyndte lyset pludselig at flytte sig mod strømmen, som på dette tidspunkt var for indadgående med ca. 1½ knob. Det lykkedes for folkene i redningsbåden at komme i kontakt med dykkeren, som så svømmede i land for at fortælle politiet, at han var taget på dykkertur alene i mørket, for at fotografere livet på bunden af kanalen, det var derfor at han havde ligget stille så lang tid på bunden samme sted midt ude i kanalen tæt ved Græshoppebroen.

Efter omkring 1½ time var hele aktionen overstået, den tilkaldte redningshelikopter, akutlægebilen og de mange redningsfolk kunne nu vende tilbage til deres udgangspunkt, båden med besætning skulle først tilbagelægge en hjemtur på ca. 10 kilometer hvor vinden og temperaturen på kun 1 plusgrad ville bide godt i kinderne.VIDEO:


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle