Redningsaktion på Karrebæk fjord var vellykket øvelse


NÆSTVED: Karrebæk Fjord ud for Ydernæs i Næstved, var fredag middag rammen om en storstilet redningsøvelse som resultat af et samarbejde mellem Sejlskolen Næstved og JRCC, repræsenteret ved en af forsvarets redningshelikoptere.


Situationen var, at nogle sejlbåde var kæntret og med flere personer overbord. Dog havde man formået at få bådene på ret køl igen – med personerne og uheldigvis også med en masse vand indenbords. For at gøre det mere realistisk, blev det i øvelsen ”nødvendigt”, at signalere med nødblus – både via orange røgblus i vandet og håndhold rødt nødblus i båd.


Herefter kom en store af Forsvarets redningshelikopter fra JRCC – Joint Rescue Coordination Centre – ind i kampen og gav såvel alle deltagere i bådene og det fremmødte publikum på kajen ved Ydernæs, en fascinerende opvisning i flere omgange, i deres kunnen og opgave ved redningsopgaver af forulykkede og nødstedte på havet.


Det hele kulminerede med store klapsalver fra alle – til vands, til lands og i luften – som vidne på, at øvelsen var gået perfekt og havde udrettet det som arrangørende havde forventet og som var formålet med øvelsen.


Formålet med redningsøvelsen var at opdatere og opretholde lærernes førstehjælpskompetencer og sikkerhedsinstrukser på vand, i undervisningen og arbejdet med kommunens børn, så de kan få den bedste og mest trygge sejlundervisning til havs.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle