top of page

Specialtrænede hunde og dykkere i KarrebæksmindeDer blev mandag gjort endnu et forsøg, på at finde den savnede 73 årige Lise Lotte Petersen fra Karrebæksminde, som nu har været forsvundet i over en uge, Lise Lotte vendte ikke hjem efter sin daglige gåtur som normalt tog omkring en time. Mandag d. 14. marts vendte den lyshårede kvinde af ukendte årsager ikke tilbage, og har siden været savnet.

Politiets muligheder er nu ved at være udtømte, men mandag, blev der gjort endnu et forsøg på at løse gåden om Lise Lottes forsvinden. Denne gang blev der iværksat en større eftersøgning i vandene omkring Karrebæksminde, eftersøgningen havde denne gang sit udgangspunkt i Karrebæk Fjord omkring Kristian Sørens Havn, det var nemlig her kvinden var på vej ned, sidst hun blev spottet på et privat overvågningskamera..

Muligheden for at Lise Lotte skal findes på land, mener politiet efter som tiden er gået, ikke er til stede, hele området er nemlig blevet finkæmmet, nogle steder flere gange, derfor er politiet nu gået over til at søge til vands, derfor ankom der mandag et dykkerhold og to hold med politiets specialtrænede hunde.

De specialtrænede hunde, blev især kendt under eftersøgningen af den svenske pige Kim Wall, hvor de svenske specialhunde, var af afgørende betydning for sagens opklaring. Danmark havde også på dette tidspunkt hunde der kunne søge på vand, men da de var under uddannelse, mente man ikke at de havde erfaring nok til at kunne bruges i en så vigtig sag, derfor var det de svenske hunde en labrador og en schæferhund der hjalp efterforskerne med de afgørende fund. Dansk politi har nu et par erfarne schæferhunde med nogle følsomme snuder, der kan lugte sig frem til færden af døde mennesker i vandet, en hunds lugtesans er nemlig mellem 1,5 og 2,5 millioner gange mere følsom end menneskers, og derfor kan de lugte sig frem til en død person der ligger i stærk strøm på flere meters dybde.

En eftersøgningshund kan stående i stævnen på en lille båd, søge effektivt mellem 30 og 45 minutter, herefter skal de have en hvilepause, for at samle kræfter til en ny tur, overholder man pauserne, er der næsten ingen grænser for hvor længe hunden vil fortsætte med at søge.

Eftersøgningen med dykkere og hunde begyndte mandag ved 10 tiden og fortsatte til mørket faldt på, hele Kristian Sørens Havn, et større område af Karrebæk fjord, samt kanalen inde og uden for broen blev finkæmmet, desværre uden resultat, så om eftersøgningen fortsætter tirsdag vides ikke.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page