Stor dramatik i indsejlingen til Karrebæksminde.


KARREBÆKSMINDE: Fredag aften udspillede sig en dramatisk situation hvor M/S Kronos, der er en sandsuger som til tider assisterer Mette Pan med at levere sømaterialer til havnen i Næstved. Sandsugeren som var fuldt lastet, var kommet på tværs af indsejlingen lige før Græshoppebroen, broen er jo i denne tid helt afspærret for gennemsejling med både små og store skibe.

Under pumpning af sand, var skibets hydraulik pludselig holdt op med at fungere, så hverken pumper eller spil virkede, derfor måtte sandsugeren søge ind til Karrebæksminde for at få udbedret fejlen. Mette Pan ligger i forvejen ved kajen, derfor var der kun plads bag Mette Pan. Under manøvreringen ind til kajen, tvang den stærke indadgående strøm skibet på tværs af indsejlingen, derefter udspillede der sig nogle dramatiske minutter hvor der var stor risiko for, at strømmen ville tvinge den tungt lastede sandsuger ind, så den ramte både Mette Pan og Græshoppebroen.

Det lykkedes med hjælp fra folk på Mette Pan og andre på kajen, at få nogle kraftige trosser i land, men et par af dem sprang som sytråde. På et tidspunkt var bagenden af skibet så tæt på stensætningen, på den modsatte side, at man kunne høre at skruen bankede på de store kampsten. Heldigvis holdt en meget lang fortøjning i agterenden, som på den måde hjalp skibet med at vende, så det lige så stille med fuld motorkraft kunne glide ind mod kajen, til stor lettelse for de mange tilskuere. En påsejling kunne i værste fald have været en katastrofe for tidsplanen for Enø-broens genåbning.

En ansat fra den uheldige sandsuger, blev straks sendt til Nyborg for at hente reservedele, og lørdag er det planen at han vender tilbage sammen med en dykker, som så skal i vandet for at undersøge om skruen eller andet har taget skade under vandlinjen.VIDEO:

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle