Sejlende kvindekroppe i Karrebæksminde

July 15, 2017

Life Boats- de tre sejlende kvindekroppe, skabt af den norskfødte kunstner: Marit Benthe Norheim anløb fredag Karrebæksminde, og lagde til kaj ved siden af Græshoppebroen ved den nye anløbsbro.

 

Hvert skib skal repræsenterer et stadie i en kvindes liv. De tre skibe er ladet med længsel, graviditet og alderdom. De tre skulpturskibe sejlede i 2016 ud fra Aalborg havn på deres jomfrurejse, for at besøge en række havne i Limfjorden og langs østkysten, her havde besøgende mulighed for at opleve de flydende skulpturer, med udsmykninger, musik og fortællinger som var bragt med på rejsen.

 

Det er meningen at sejladsen rundt i Danmark skal foregå fra Maj til september, i sejlperioden regner man med at deltage i flere projekter i forskellige havne, et af dem sker i anledning af at Aarhus i år, er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad.

 

Bådene der er støbt i ferrocement vejer fra 19 til 23 tons hvor det halve er ballast. Fremdriften foregår ved hjælp af elmotorer forsynet med grøn energi, farten er ca. 4 mil/t. Skibene er 12 meter lange, 4,2 meter høje hvor af de 1,2 meter er under vandlinjen.

 

Besætningerne består af både skipper, styrmand og gaster og alle tre både er CE-certificerede.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com