Stærkt program til 25 års jubilæum

August 29, 2017

I den kommende weekend 1.-3. september løber årets Suså Festival af stablen  på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved. Festivalen varer i tre intense dage, hvor man kan opleve koncerter inden for det bedste af den nye samtidsmusik, spillet af danske og internationale musikere på højeste niveau.

 

Suså Festival fejrer i år sit 25 års jubilæum og har i alle årene sigtet mod at være et mødested for komponister, musikere og publikum, hvor man har mulighed for at komme ind under huden på, hvad der rører sig i den nyere musik. 

 

Festivalen har tradition for både at præsentere de etablerede musikere og de unge nye ensembler for også på den måde at give et indblik i den bredde, den nye samtidsmusik har. I år kan man eksempelvis opleve garvede kræfter som sopran Signe Asmussen og pianist Erik Kaltoft og det helt unge Njyd Ensemble.

 

Njyd blev dannet i 2014 af 4 unge musikere, der hver især har gjort sig bemærkede i ind- og udland som solister og kammermusikere, nemlig Marie Sønderskov (fløjte), Jonas Weitling (percussion), Mikkel Egelund Nielsen (guitar) og Anja Nedremo (saxofon). Kvartettens sammensætning er en unik og utraditionel instrumentkombination, og det er derfor en forudsætning at få skrevet nye værker til kvartetten. Musikerne har en særlig interesse for ny nordisk musik og til koncerten på Suså Festival lørdag eftermiddag vil Njyd præsentere helt nye værker af Christos Farmakis, Sunleif Rasmussen og Jens Peter Møller.

 

En mere traditionel instrumentsammensætning kan man høre ved koncerten fredag eftermiddag med sopran Signe Asmussen og pianist Erik Kaltoft i et program med sange af Tage Nielsen, Per Nørgård og Svend Nielsen. Begge musikere har været involveret i den danske og den internationale ny musik scene i mange år og er også velkendte på Suså Festival. 


I løbet af festivalen spilles syv koncerter med syv ensembler og i år kan man i alt opleve 33 værker af 30 nutidige komponister. De medvirkende er Athelas Sinfonietta Copenhagen, Signe Asmussen og Erik Kaltoft, italienske Ex Novo Ensemble, Njyd Ensemble, Aarhus Sinfonietta, unge MGK-elever fra Helsingør, Køge, Guldborgsund og Slagelse MGK samt saxofonisten Jeanette Balland i et møde med digteren Irmelin Prehn. 

 

I anledning af jubilæet indbyder Suså Festival fredag eftermiddag til en jubilæumsreception samt på fri adgang til fredagens koncerter.

 

Yderligere oplysninger på festivalens hjemmeside på www.susaafestival.dk eller ved at ringe til festivalen på tlf. 57 64 91 64. Billetter kan købes gennem Ticketmaster.dk eller Billetten.dk. 
Mobile Pay 61 31 30 12. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com