Svingbroen i Næstved havde igen tekniske problemer

November 22, 2017

Svingbroen over kanalen i Næstved, havde tirsdag aften igen problemer med teknikken, men denne gang var der ikke problemer med at lukke broen, for den ville simpelt hen ikke åbne.

Elektronikken strejkede netop som sandsugeren Mette Pan ved 18-tiden sejlede ind i kanalen, og skulle passere broen med fuld last, som skulle losses af på molen i Næstved.

 

Det  er ikke første gang at der har været problemer med broens teknik. Det er åbenbart i perioder noget af en udfordring, både brovagten i Karrebæksminde, som betjener broen, og personalet på Mette Pan, samt lodserne på andre store skibe, som skal passerer broerne udsættes for i det daglige. Heldigvis skete der heller ikke denne gang nogen påsejling, da Mette Pans kaptajn i tide fik en melding fra brovagten, som overvåger indsejlingen via TV-skærme i brohuset i Karrebæksminde, om at han havde problemer med at åbne broen, derfor nåede skibet at stoppe inden der skete yderligere.

 

Tilkaldte teknikere forsøgte forgæves at få gang i elektronikken, men først omkring klokken 22,00 lykkedes det at få åbnet broen, så sandsugeren kunne passere, men inden skulle man på Mette Pan have hævet sugerøret, som var sænket ned som stabil ankerstøtte på bunden af kanalen, for at forhindre det tungt læssede skib i at gå på grund.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com