Mange tilskuere til Gardehusarnes ridetur gennem Næstved.

February 13, 2019

 

Film og Billedserie: Det var næsten lige som i gamle dage, men alligevel ikke, for det var kun et kort visit Gardehusarregimentets Hesteeskadron aflagde Næstved onsdag middag. Inden mandskab og heste flyttede til Slagelse var rideturen rundt i Næstved en fast tradition hver onsdag, mange tilskuere var derfor mødt op på ruten for at genopleve de ridende gardehusars tur rundt i byen, det fik for de flestes vedkommende minderne frem om gamle dage.

 

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen var også mødt op og holdt en lille tale for at byde hesteeskadronen velkommen, borgmesteren takkede eskadronen for at de selv efter flere år ikke har glemt Næstved. Den hæderkronede major Michael Mentz som var chef for hesteeskadronen da den havde til huse i Næstved var også at finde i kortegen, han var ellers vant til at ride i spidsen for eskadronen, men da majoren nu er blevet pensionist var han henvist til bagtroppen, men alligevel havde den populære major fået en VIP-plads, stående på en karret der deltog i rundturen som en træning i hvad der måske kan forekomme af opgaver for kongehuset i fremtiden, her stod majoren knejsende for at følge med i om alt foregik som det skulle.

 

Rideturen startede på Grønnegade kasserne og gik i første omgang til Munkebo plejehjem, her blev der serveret Gammel Dansk for rytterne, og gulerødder til hestene, turen gik herefter videre rundt i byens gader, over byens torv og tilbage til den gamle kasserne hvor det hele blev rigget af, inden turen gik tilbage til Slagelse.

 

For ikke der skulle ligge for mange pærer i gaderne efter hestene, havde kommunen stillet en lille fejemaskine med roterende koste til rådighed, den kørte stille og roligt efter eskadronen og fjernede alle spor der var afsat hestene.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2023 - Media Næstved proudly created with Wix.com